Tartu aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta 2.posms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

26. un 27. maijā Tartu mototrasē norisinājās Latvijas čempionāta 2. posms. Sacensības pulcēja ne vien latviešu, bet arī igauņu atlētus vienā no sīvākajām pēdējos gados pieredzētajām konkurencēm. Lai gan Igauniju pārstāvošie sportisti bija uzvarām bagātāki, nav šaubu, ka latviešu braucējiem šis būs papildu stimuls, lai nākamajos gados atgrieztos un revanšētos.

Prestižajās MX2 un MX1 klasēs šoreiz triumfēja ziemeļu kaimiņi. MX2 ieskaitē kā ātrākais divu braucienu summā sevi pierādīja Karels Kutsars, kurš izcīnīja uzvaru 1. braucienā, bet 2. braucienā piekāpās tikai Kārlim Sabulim. Sabulis, kurš kopvērtējumā ierindojās 2. vietā, 1. braucienu noslēdza 3.pozīcijā, TVNET informēja MXGP of Latvia preses sekretāre Nikola Serģe.

Pēc sacensībām sportists atzina, ka ir apmierināts ar aizvadītajiem braucieniem. Pēc pirmajā braucienā izcīnītās 3. vietas Kārlis bija apņēmības pilns un nobriedis 2. braucienam, kas arī atspoguļojās viņa veikumā - «izcelts» starts un uzvara! MX2 kopvērtējumā goda pjedestālu papildināja arī Andero Lusbo, kurš 1. un 2. braucienā finišēja attiecīgi 2. un 3. pozīcijā. Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva arī Kristers Drevinskis un Arnolds Sniķers, izcīnot 6. un 7. vietu, kamēr Rainers Žuks noslēdza spēcīgāko braucēju desmitnieku.

Karaliskajā MX1 klasē, abiem ātrākajiem sportistiem izcīnot 47 punktus, uzvaru izcīnīja iepriekšējā posma laureāts - pieredzējušais Tanels Leoks, kurš, pateicoties uzvarai 2. braucienā, apsteidza tuvāko sāncensi Erki Kahro. 3. vietā savu līdzjutēju priekšā ierindojās Indreks Magi, bet vienīgais latvietis kopvērtējuma pirmajā desmitniekā bija Dāvis Līvs, kurš divu braucienu summā ierindojās 7. vietā.

Nākamais Latvijas čempionāta posms gaidāms 1. jūlijā Dobelē, «Ceļa Ēzeļu» mototrasē, kur vasaras svelmē sportisti turpinās spēkoties par Latvijas ātrākā motobraucēja titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu