Par € 67 521 izgatavos barikāžu dalībnieku apliecības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdība šodien atbalstīja 67 521 eiro piešķiršanu 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar barikāžu dalībnieka statusu apliecinošu apliecību izgatavošanu, izsniegšanu un lietvedību.

Nauda tiks piešķirta Iekšlietu ministrijai (IeM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. IeM finansējumu pārskaitīs biedrībai.

Jau ziņots, ka 1991.gada barikāžu dalībnieka apliecību izsniegs bez derīguma termiņa ierobežojuma un bez maksas.

Barikāžu dalībnieku reģistrāciju, to apliecību izsniegšanu un uzskaiti veiks 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība. Dalībnieku reģistrācija tiek veikta, ierodoties 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrības telpās, Rīgā, Krāmu ielā 3, un aizpildot biedrības izstrādāto iesnieguma veidlapu.

Barikāžu dalībnieku reģistrācija tiek veikta, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un valsts apbalvojuma «1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme» apliecības vai pateicības raksta par dalību barikādēs 1991.gada janvārī un augustā oriģinālu vai dublikātu.

Barikāžu dalībnieka apliecība paredzēta uzrādīšanai valsts un pašvaldību iestādēs, saskaņā ar likumu «Par 1991.gada barikāžu dalībnieku statusu». Šis likums paredz, ka pašvaldība ir tiesīga noteikt šīm personām sociālās garantijas, piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, kā arī atvieglojumus pašvaldības nodevu maksāšanā vai pakalpojumu saņemšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu