The Ludvig: Nevēlos kļūt par kārtējo Eirovīzijas skatuves censoni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju romantiskais dziedātājs The Ludvig jeb Jēkabs Ludvigs Kalmanis skatītāju sirdis iekaroja nacionālajā Eirovīzijas atlasē «Supernova 2017» ar paša sacerēto dziesmu «I’m In Love With You», iegūstot godpilno otro vietu.

2017. gada vasarā ar koncertiem Baltijas valstīs The Ludvig iesildīja pasaulslaveno franču soulmūzikas zvaigzni Imany, izpelnoties lielu publikas atsaucību ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Mākslinieks 2018. gadu iesāka ar muzikāliem jaunumiem un uzvarām, iegūstot titulu «Gada jaunā uzlecošā zvaigzne» pirmajā «DiGiTop 100» straumētākās mūzikas topa konkursā.

Intervijā ar TVNET viņš atklāja, ka strādā pie jauna albuma un tuvākajā nākotnē nav plānojis atkal mēģināt iekļūt starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Žēl, ka neuzvarēji «Supernovā» un tev nebija iespējas pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. Kā tev liekas – vai mums būtu gājis labāk ar tavu dziesmu «I’m in love with you»?

Man ir liels prieks par «Triana Park» iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. Dziesma «I’m in Love With You» un dalība «Supernovā» bija pirmā pieredze uz lielās skatuves, un esmu pateicīgs par šo iespēju sevi pilnveidot un profesionāli attīstīt.

Pērn savā «Supernovas» vizītkartē stāstīji, ka esi kopā ar kādu jaunu dāmu, kura ar mūziku pati neaizraujas. Vai joprojām esat kopā?

Nē, mēs vairs neesam kopā, bet mūzu man netrūkst.

Kā mainījusies tava dzīve pēc dalības konkursā «Supernova»? Ko tu būtu darījis citādāk?

Esmu sapratis, ka jebkas, ko dari, ir jādara ar lielu atbildību un mīlestību, lai, uzkāpjot uz skatuves, esmu pārliecināts par sevi un varu nedomāt par tehniskajām lietām, toties visu enerģiju veltīt sarunai ar klausītāju.

Noteikti pēc «Supernovas» esmu ieguvis nelielu atpazīstamību, bet manī tas neraisa nekādas dižās emocijas, jo jūtos tieši tāpat kā pirms piedalīšanās šovā.

Vai tu būtu gatavs atkal startēt «Supernovā»?

Neplānoju vairs piedalīties «Supernovā», bet nekad nesaki nekad. Šobrīd koncentrējos uz darbu ierakstu studijā un jaunu koncertprogrammu izveidē.

[..] Tas bija veids, kā parādīt sevi lielākai auditorijai, un tas man arī izdevās, bet es nevēlos kļūt par kārtējo Eirovīzijas skatuves censoni un personīgi pat labprāt no tā izvairītos.

Kuram no «Supernova 2018» dalībniekiem tu novēli uzvaru? Vai tev ir favorīti?

Man nav izteiktu favorītu, taču, kad klausos mūziku, vērtēju oriģinalitāti. Šajā konkursā visu nosaka klausītājs, kuram dziesma patīk vai nepatīk. Tāpēc arī novēlu uzvarēt dziesmai, kas mums pašiem latviešiem vislabāk patīk.

Koncertpiedzīvojumā «Pasaka ziemā» sastrādājies ar Jāņa Šipkēvica māsu Tīnu. Kā bija pavadīt laiku un sadarboties ar viņu?

«Pasaka ziemā» bija mīlestības un sapņu pilns pasākums. Ar Tīnu strādāt bija brīnišķīgi, kā nekā uzrakstījām dziesmu un mūsu radošās izpausmes ļoti labi saskanēja. Bija viegli un patīkami sadarboties.

Ar kuru pašmāju vai ārzemju mākslinieku/grupu tu vēlētos sadarboties un radīt jaunu mūziku?

No latviešiem man patīk «Instrumenti» un Edavārdu «Es esmu šeit» albums, bet no ārzemju māksliniekiem nevaru izvēlēties, jo to ir tik daudz.

Kad no tevis varam gaidīt albumu vai muzikālus jaunumus?

Lai būtu vienmēr kursā, kad «cepu» kaut ko jaunu, seko man sociālajos tīklos, bet tādā lielākā mērogā, ceru savu pirmo solo albumu izlaist līdz pilngadības svinībām 12. oktobrī.

Kāda pašlaik ir tava ikdiena? Kur mācies? Vai papildus mūzikai tev ir arī kāds cits darbs?

Mācos Rīgas Doma kora skolā, un, nē, man nav nekā cita bez mūzikas, reizi pa reizei es pagleznoju vai pazīmēju, bet tikai savam priekam.

Atklāj vienu lietu par sevi, ko daudzi nezina!

Man ir 47. kājas izmērs.

Vai tu arī ikdienā esi tikpat romantisks kā savās dziesmās un mūzikas video?

Jā, bez šaubām.

Kādu mūziku tu pašlaik klausies?

Gandrīz visu, kas neskan pa «Eiropas Hitu Radio».

Kuri pašmāju mūziķi tevi iedvesmo?

Man loti patīk Edavārdi, bet ir ļoti tālu, lai es teiktu, ka kāds no Latvijas mūziķiem tiešām mani iedvesmo.

Kur tu redzi sevi pēc pieciem gadiem?

Es personīgi negribu ticēt laikam, tādēļ negribu domāt tik tālu uz priekšu, bet darīšu to, kas man liek justies labi, un būšu tur, kur man jābūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu