Hamiltons apsūdz Fetelu F-1 noteikumu pārkāpšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas («Mercedes») apsūdzējis savu niknāko konkurentu, vācieti Sebastjanu Fetelu («Ferrari») noteikumu pārkāpšanā.

Jau ziņots, ka svētdien Hamiltons izcīnīja uzvaru Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielās, kur notika F-1 sezonas ceturtais posms. Sacensības gan bija ļoti haotiskas, trasē pāris reizes dodoties arī drošības automašīnai.

Hamiltons pēc sacensībām izrādīja neapmierinātību ar Fetela rīcību aiz drošības auto. Tobrīd vācietis bija līderis un sekotājus provocēja ar izteiktu ātruma samazināšanu un palielināšanu.

«Noteikumi paredz, ka aiz drošības automašīnas nevari visu laiku raustīt formulu

- te uzsākt braukšanu, te gandrīz apstāties. Nav ļauts mānīt aizmugurē braucošos,» izteicās Hamiltons. «Protams, ja nebūtu tāda noteikuma, to varētu darīt, jo tādā veidā vari piemānīt konkurentus. Tomēr tā darīt ir liegts.»

«Pats ko tādu vienmēr esmu izvairījies darīt. Fetels ko tādu darīja jau Austrālijā, un es viņam gandrīz ieskrēju aizmugurē. Azerbaidžānā viņš paātrinājās un bremzēja kādas četras reizes,» atzina Hamiltons.

Svētdien gūtais panākums Hamiltonam ļāvis pārņemt arī pasaules čempionāta kopvērtējuma vadību,

apsteidzot tieši Fetelu. Uzvaru brits nodrošināja vien pēdējos apļos, kad riepas plīsuma dēļ izstājās tā brīža līderis Valteri Botass no Somijas («Mercedes»).

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderpozīcijā ar 70 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 66 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 48 punktiem ir vācieša komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas. Tikmēr ceturto vietu ar 40 punktiem ieņem Botass, bet piekto vietu ar 37 punktiem ieņem austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu