Futbola izlases debitants Rečickis: Mums vairāk jātic saviem spēkiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Irmantas Gelūnas / 15min.lt

Latvijas futbola izlasei ir vairāk jātic saviem spēkiem, turklāt valstī ir gana meistarīgi un talantīgi futbolisti, uzskata valstsvienības debitants Vitālijs Rečickis.

Latvijas izlase šonedēļ ceturto gadu pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu, bet izšķirošajā mačā pret Lietuvu, kas Viļņā noslēdzās ar rezultātu 1:1, debiju valstsvienībā piedzīvoja 31 gadu vecais Rečickis, kurš ikdienā spēlē pašmāju komandā «Ventspils».

«Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens pirms spēles neteica, ka spēlēšu. Par to uzzināju tikai otrajā puslaikā, kad iesildījos,» sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) izteicās Rečickis. «31 gada vecumā būt pirmo reizi izsauktam - tā ir neliela dāvana. Ceru, ka nevienu nepievilšu, ne savu klubu, ne radiniekus.»

«Protams, debija izlasē ir nozīmīgs brīdis manā karjerā. Izsaukums uz izlasi bija negaidīts, bet patīkams pārsteigums. Man atlika tikai nesabojāt to, ko džeki bija paveikuši. Atradāmies vadībā ar 1:0, bet vadību diemžēl nenoturējām. Man grūti kaut ko teikt par savu spēli, lai par to runā sabiedrība un treneri,» pauda Rečickis, kurš otrdien laukumā devās uz maiņu 64.minūtē, nomainot tieši savu komandas biedru «Ventspils» klubā Ritvaru Ruginu.

Rečickis izteicās, ka otrdienas mačā Latvijas izlase izpildījusi treneru norādījumus un spēlējusi agresīvi un disciplinēti.

«Ir patīkamas sajūtas būt kopā ar izlasi. Esmu pirmo reizi un gūstu baudu no darba. Katru dienu pavadīt ar izlasi ir kaifs. Treneris ir Eiropas stila speciālists,» pauda Rečickis.

«Mums vairāk jātic saviem spēkiem. Uzskatu, ka mums ir spēlētāji un turklāt talantīgi. Mums ir viss, lai uzvarētu tādas komandas kā Azerbaidžāna. Varbūt pēdējā laikā kaut kas psiholoģiski bija sabrucis, bet tieši tāpēc Pātelainens saka, ka vajag to mainīt. Mēs mākam spēlēt futbolu, bet tieši psiholoģiskā ziņā kaut kas iepriekš nesanāca,» uzskata Rečickis.

Sestdien Latvijas izlase atjaunotajā Daugavas stadionā aizvadīs pārbaudes maču ar Azerbaidžānu, noslēdzot pirmo spēļu un treniņu ciklu jaunā galvenā trenera Pātelainena vadībā.

«Mērķis pret Azerbaidžānu būs tikai viens - uzvarēt. Treneris arī saka, ka mērķim jābūt tikai šādam un ka mums jāmaina mentalitāte. Domāju, esam gatavi slodzei. Noteikti būs arī spēlētāju rotācija. Puiši ir nedaudz noguruši, bet tāda ir profesionāla futbolista dzīve,» uzsvēra Rečickis.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu