Tramps pēc Kimas Kardašjanas lūguma apžēlo ieslodzīto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps apžēlojis ieslodzīto Alisi Mēriju Džonsoni pēc tam, kad pagājušajā nedēļā šo jautājumu ar viņu Baltajā namā pārrunāt bija ieradusies ASV sabiedrības dāma Kima Kardašjana, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Alise Mērija Džonsone tika notiesāta 1996.gadā par nevardarbīgu noziegumu, kas saistīts ar narkotiku apriti.

Viņa tika atzīta par vainīgu narkotiku pircēju un pārdevēju komunikācijas nodrošināšanā. Tāpat viņa tika atzīta par vainīgu kokaīna glabāšanā un sazvērestībā ar mērķi uzglabāt kokaīnu.

Par šo noziegumu Džonsonei tika piespriests mūža ieslodzījums bez apžēlošanas tiesībām.

Sieviete ieslodzījumā bija pavadījusi 21 gadu.

Trešdien Tramps Džonsoni apžēloja un viņa tika atbrīvota no ieslodzījuma.

«Džonsones kundze ir uzņēmusies atbildību par savu pagātnes rīcību, un pēdējos divdesmit gadus viņa ir bijusi priekšzīmīga ieslodzītā. Neskatoties uz saņemto mūža ieslodzījumu, Alise ir smagi strādājusi, lai sevi reabilitētu, kā arī bijusi mentore citām ieslodzītajām,» teikts Baltā nama trešdien izplatītajā paziņojumā.

Kima Kardašjana jau paspējusi atzinīgi novērtēt Džonsones apžēlošanu, sociālajā tīklā ierakstot, ka tās esot «visu laiku labākās ziņas». Tāpat viņa izteikusi pateicību Trampam, kā arī viņa znotam un padomniekam Džaredam Kušneram.

Kardašjana Džonsones jautājumā jau iepriekš sadarbojās ar Kušneru, kurš ir viens no ASV federālās cietumu sistēmas reformas autoriem.

Džonsone kļuvusi par sesto ieslodzīto, kuru Tramps ir apžēlojis kopš stāšanās amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu