ERAB Direktoru padome nākamajā nedēļā apmeklēs Baltijas valstis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Direktoru padome nākamajā nedēļā apmeklēs Baltijas valstis, kur tiksies ar valdību pārstāvjiem un uzņēmējiem.

Šī būs Direktoru padomes pirmā vizīte Baltijas valstīs kopš 2002.gada.

Plānots, ka padomes locekļi pirmdien ieradīsies Lietuvā, otrdien dosies uz Latviju, bet trešdien uz Igauniju.

Direktoru padome apmeklēs ERAB investīciju projektus un iegūs tiešu pieredzi, kā bankas stratēģijas tiek īstenotas trīs Baltijas valstīs.

Direktorus pavadīs ERAB reģionālais vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Gžegožs Zeliņskis, vecākais vadošais reģionālais ekonomists Mateušs Ščureks, ekonomists Marcins Tomaševskis un ERAB Baltijas biroja vadītājs Mati Hīrinens.

EBRD investē Baltijas valstīs kopš tās atguva neatkarību. Pašreiz investīciju apjoms pārsniedz divus miljardus eiro un tiek īstenoti gandrīz 250 projekti.

EBRD Igaunijā 83 projektos investējusi 605 miljonus eiro, Latvijā 90 projektos investēti 657 miljoni eiro, bet Lietuvā 83 projektos investēts 751 miljons eiro.

Bankas prioritātes Baltijas valstīs ir uzlabot enerģētikas efektivitāti un drošību un palielināt privātā sektora konkurētspēju caur inovācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu