«LatRosTrans» pirmajā ceturksnī transportējis par 38% mazāk naftas produktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Holdingkompānijas «Ventspils nafta» uzņēmums «LatRosTrans» šogad pirmajā ceturksnī pa cauruļvadu transportējis 932 000 tonnu naftas produktu, kas ir par 38% mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2017.gada ceturto ceturksni, kad tika transportēts 541 000 tonnu, pieaugums bijis 72% apmērā.

Pirmā ceturkšņa darbības rezultātus uzņēmumā skaidroja ar kopējo kravu apmēra kritumu Baltijas valstīs, īpaši no Krievijas. Transportēto Krievijas naftas produktu apmēra samazinājums daļēji saistīts ar galveno kravu plūsmas pārorientēšanu uz Krievijas jūras ostām, ar ģeopolitiskiem aspektiem, kā arī ar iekšējām pārmaiņām Krievijas naftas produktu tirgū.

Uzņēmuma vadība norādīja, ka «LatRosTrans» galvenās prioritātes ir apturēt kravu apmēru samazināšanos, saglabāt pienācīgu tehnisko stāvokli aprīkojumam un novērst zādzības no kompānijas cauruļvadiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2017.gadā «LatRosTrans» strādāja ar 10,025 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 81,2% un sasniedza 1,746 miljonus eiro. «LatRosTrans» pagājušajā gadā pa cauruļvadu transportēja kopumā 3,4 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 6% mazāk nekā 2016.gadā.

«LatRosTrans» ir naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu Polocka-Ventspils. Sabiedrībai pieder arī naftas cauruļvadi Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Lielākais «LatRosTrans» īpašnieks ar 66% kapitāla daļu ir «Ventspils nafta», bet 34% pieder Krievijas naftas produktu cauruļvadu monopolistam «Transņefteprodukt».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu