Liepājas teātris Rīgā rādīs izrādes «Mēnesis uz laukiem», «Precības» un «Piafa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kā ierasts, augustā Liepājas teātris viesosies Rīgā, lai parādītu trīs iestudējumus – 10. augusta vakarā M. Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks spēlēta Ivana Turgeņeva komēdija «Mēnesis uz laukiem», 11.augusta vakarā Dailes teātrī Nikolaja Gogoļa komēdija «Precības», bet 12. augusta vakarā Dailes teātrī muzikālais dzīvesstāsts «Piafa», kuram par pamatu ņemta Pemas Džemsas luga.

Izrādi «Mēnesis uz laukiem» pagājušās sezonas beigās iestudēja režisors Konstantīns Bogomolovs. Saīsinot, bet saglabājot I. Turgeņeva tekstu, K. Bogomolovs pievērsies galveno varoņu jūtu intensitātei. Līdz ar to autora dotais laikmets režisoru nav interesējis, lugas darbība pārnesta uz mūsdienām, notikumi risinās kādā lauku skolā, kurā ikdienas laiskumu un rutīnu izjauc jauna skolotāja ierašanās, uzjundot negaidītas kaislības.

Izrādes centrā izvirzīti četri varoņi – Natālija Petrovna (Inese Kučinska), Rakitins (Gatis Maliks), Beļajevs (Sandis Pēcis) un Veročka (Kaspars Kārkliņš).

Kustību izrāde «Precības», kuru Liepājas teātrī iestudēja horeogrāfs un režisors no Krievijas Sergejs Zemļanskis, pirmizrādi piedzīvoja šā gada martā, izpelnoties gan skatītāju, gan profesionālo vērtētāju atzinību.

«Gogoļa komēdijas atrodas kaut kur starp smieklīgo un dramatisko, lai neteiktu - traģisko. Un režisors, kaut arī atsacījies no Gogoļa vārda, ir pārtulkojis kustību valodā šo divdabību stilistiski tīri un precīzi,» par izrādi žurnālā «Ir» rakstījusi Edīte Tišheizere.

Agafja Tihonovna nolēmusi precēties. It kā - jo īstas pārliecības viņai par to nav. Tad nu talkā nāk savedēja Fjokla, piedāvājot viņai piecus līgavaiņus uzreiz. Kurš būs īstais? Un vai tiešām apprecēties var tik viegli?

Iestudējumā piedalās aktieri - Ilze Trukšāne, Samira Adgezalova, Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Armands Kaušelis, Anete Berķe, Sandis Pēcis.

Savukārt izrāde «Piafa», kas vēsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas likteni, Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā tapa 2013. gadā un joprojām ir viena no teātra visapmeklētākajām un skatītāju mīlētākajām izrādēm. Par Piafas lomas atveidojumu Agnese Jēkabsone saņēmusi «Spēlmaņu nakts» Gada aktrises balvu.

«Realitāte tiešām pazūd, kad Agnese Jēkabsone dzied Kārļa Auzāna aranžētās Piafas dziesmas, radot teātrī reti piedzīvoto bezsvara stāvokli. Pa neprotot franču valodu, saprotu, jo dziedājums izstaro zālē visas tās emocijas, kas plosa varoni un aktrisi līdz ar to,» pēc izrādes noskatīšanās «Neatkarīgajā Rīta Avīzē» rakstīja Līvija Dūmiņa.

Lomās arī Everita Pjata, Ilze Trukšāne vai Anete Berķe, Edgars Pujāts, Kaspars Gods, Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Viktors Ellers, Normunds Kalniņš.

Biļetes uz izrādēm jau iespējams iegādāties abu teātru, Biļešu servisa («Mēnesis uz laukiem») un Biļešu paradīzes («Precības», «Piafa») kasēs visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu