«Facebook» privātuma uzstādījumu kļūda skārusi 14 miljonus lietotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sociālais tīkls «Facebook» atzinis, ka tehniskas kļūmes dēļ liels skaits tā lietotāju savus ierakstus un fotogrāfijas padarījuši publiski pieejamus, lai gan patiesībā tos vajadzēja rādīt tikai draugiem vai draugu draugiem. Šī kļūda skārusi apmēram 14 miljonus lietotāju, raksta raidorganizācija BBC.

Laikā no 18. līdz 22. maijam, publicējot jaunu ierakstu savā «Facebook» kontā, lietotājiem uzreiz tika piedāvāta iespēja to padarīt redzamu «visiem». Tas notika pat tad, ja lietotājs iepriekš kā savu pamatuzstādījumu bija norādījis rādīt ierakstus draugiem vai draugu draugiem. Ja lietotājs to nepamanīja, ieraksts bija publiski pieejams.

«Facebook» nomainīja ierakstu statusu tikai 27.maijā. Lietotājiem, ko skārusi kļūda, par to tiks paziņots.

«Mēs vēlamies atvainoties par savu kļūdu,» sacīja «Facebook» privātuma nodaļas vadītāja Ērina Īgana.

Viņa piebilda, ka kļūme attiecas tikai uz ierakstiem, kas publicēti attiecīgajā periodā. Vecāku ierakstu statuss nav mainījies.

Sociālais tīkls ierauts datu nodošanas skandālā, kas radījis pamatīgas bažas par lietotāju privātumu «Facebook» platformā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu