«Capitals» panāk vadību Stenlija kausa izcīņas finālsērijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vašingtonas «Capitals» vienība sestdien panāca vadību Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā.

Fināla trešajā spēlē «Capitals» savā laukumā ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja Vegasas «Golden Knights», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Lielu lomu šajā panākumā izpelnījās «Capitals» krievu uzbrucējs Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš vispirms 22.minūtē palīdzēja tautietim Aleksandram Ovečkinam atklāt dueļa rezultātu, bet pēc tam pats 33.minūtē pretuzbrukumā panāca 2:0.

Pašlaik 26 gadus vecais Kuzņecovs šosezon Stenlija kausa izcīņā iemetis jau 12 vārtus, bet ar 27 rezultativitātes punktiem viņš ir sacensību rezultatīvākais hokejists, par divu punktu tiesu apsteidzot komandas biedru un tautieti Ovečkinu. Zīmīgi, ka viņš finālsērijas otrajā spēlē guva savainojumu, un pastāvēja bažas, vai viņš sestdien vispār varēs doties laukumā.

Cīņas 44.minūtē Tomāšs Noseks gan samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet punktu šai spēlei pielika Devante Smits-Pellijs, panākdams 3:1.

«Man klājās līdzīgi kā Maiklam Džordanam, kad viņš, pat būdams savainots, spēja iemest 53 punktus. Ar to es domāju, ka grūtos brīžos, kad ir veselības likstas, vienmēr tu spēlē labāk,» norādīja Kuzņecovs.

Statistika pašlaik ir «Capitals» pusē, jo 78% gadījumu komanda, kas uzvarējusi finālsērijas trešajā spēlē, noslēgumā izcīnījusi arī Stenlija kausu.

Finālsērijas nākamā cīņa notiks pirmdien turpat Vašingtonā, bet pēc tam 7.jūnijā sērija atgriezīsies Lasvegasā.

Pērn par Stenlija kausa ieguvējiem otro gadu pēc kārtas kļuva Pitsburgas «Penguins», finālā ar 4-2 pārspējot Nešvilas «Predators». Šogad viņiem Austrumu konferences pusfinālā kāju priekšā aizlika tieši «Capitals».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu