SVF aicina Kipru samazināt sliktos kredītus un turpināt reformu īstenošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ceturtdien atzinīgi novērtēja Kipras panākto progresu kopš valsts dalības pārtraukšanas starptautiskajā glābšanas programmā, taču fonds aicina samazināt tā dēvēto slikto kredītu apjomu un turpināt ar reformu īstenošanu.

Novērtējumā, kas publiskots 15 mēnešus pēc starptautiskās glābšanas programmas noslēgšanas, SVF norāda, ka Kipras banku sistēma kopumā atveseļojas, bet nodarbinātība un ekonomika palielinās.

Taču fonds uzsver, ka šie sasniegumi vēl nav devuši rezultātu, lai būtiski samazinātu privātā sektora augsto parādsaistību un slikto kredītu apjomu.

Tāpat SVF arī aicina Kipras valdību turpināt ar privatizācijas programmu, kuras īstenošana pēdējos mēnešos apstājusies.

Kipra 2013.gadā nonāca uz bankrota sliekšņa, taču no starptautiskajiem kreditoriem - Eiropas Komisijas (EK), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un SVF - ieguva desmit miljardu eiro aizdevumu.

Apmaiņā pret to valdība bija spiesta īstenot taupības pasākumus, kas ietvēra nodokļu paaugstinājumus un algu samazinājumus.

2015.gadā pēc gandrīz četrus gadus ilgušas recesijas valsts tautsaimniecība atgriezās pie izaugsmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu