Top 10: pasaulē vislabāk atalgotie futbolisti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET kolāža

Futbols var patikt, var nepatikt, taču tas ir sporta karalis. Daudzi sporta veidi var tikai sapņot par tādiem stadioniem kā «Camp Nou» (Barselona), kurā uz futbola maču nereti pulcējas 90 000 līdzjutēju. Ņemot vērā sporta veida milzu popularitāti, futbolisti ir labi atalgoti atlēti. Žurnāls «Forbes» apkopojis datus par 2017. gadu, noskaidrojot pasaulē 10 vislabāk atalgotos futbolistus.

 
Pols Pogbā
Pols Pogbā Foto: AFP/LETA

10. Pols Pogbā

Kopējā peļņa: 21,2 miljoni ASV dolāru (17,3 miljoni eiro)

Futbolista alga un bonusi: 17,2 miljoni dolāru (14 miljoni eiro)

Francijas izlases 25 gadus vecais pussargs Pogbā pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras «United», kas viņu iegādājās 2016. gadā par 105 miljoniem eiro no Itālijas komandas Turīnas «Juventus». Tolaik tā bija lielākā naudas summa, kas samaksāta par futbolista pāreju. Tagad futbola tirgū figurē jau lielākas summas. Interesanti, ka franču futbolists jau iepriekš karjerā pārstāvēja Mančestras «United», taču Anglijas klubs par velti ļāva viņam 2012. gadā pārcelties uz Turīnu.

 
Hamess Rodrigess
Hamess Rodrigess Foto: Reuters/LETA

9. Hamess Rodrigess

Kopējie ieņēmumi: 21,9 miljoni ASV dolāru (17,9 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 14,9 miljoni dolāru (12,2 miljoni eiro)

Uzbrūkošais pussargs Rodrigess šobrīd ir Spānijas kluba Madrides «Real» īpašums, taču spēlētājs tiek izīrēts Vācijas čempionvienībai Minhenes «Bayern». Ārzemju medijos izskanējušas ziņas, ka «Bayern» maksās 42 miljonus eiro, lai Rodrigess paliktu Minhenē. 26 gadus vecais futbolists sevi spilgti apliecināja 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Kolumbijas izlases rindās, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju ar sešiem precīziem sitieniem. Dažas dienas pēc šā turnīra «Real» iegādājās Rodrigesu par 80 miljoniem eiro no Francijas čempionāta kluba «Monaco».

 
Serhio Agvero
Serhio Agvero Foto: Reuters/LETA

8. Serhio Agvero

Kopējā peļņa: 22,6 miljoni ASV dolāru (18,5 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 14,6 miljoni dolāru (11,9 miljoni eiro)

Agvero ir Mančestras «City» uzbrukuma līderis jau septīto sezonu. Piecās no tām viņš guvis vismaz 20 vārtus Anglijas premjerlīgas čempionātā. Pašlaik 29 gadus vecais Argentīnas uzbrucējs klubam pievienojās 2011. gadā, pārnākot no Spānijas komandas Madrides «Atletico» par 45 miljoniem eiro.

 
Luiss Svaress
Luiss Svaress Foto: Reuters/LETA

7. Luiss Svaress

Kopējie ieņēmumi: 23,3 miljoni ASV dolāru (19 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 17,3 miljoni dolāru (14,1 miljons eiro)

Pašlaik 31 gadu vecais Svaress ir viens no uzbrukuma līderiem Urugvajas izlasē un «Barcelona» klubā. Spānijas komandai viņš pievienojās 2014. gadā, pārnākot no Anglijas premjerlīgas komandas «Liverpool» par 81 miljonu eiro. Svaress divas reizes karjerā ieguvis «Zelta futbola zābaku». Šo apbalvojumu no šobrīd aktīvajiem futbolistiem vairāk ieguvuši vienīgi Mesi un Ronaldu, katrs pa 4 reizēm.

 
Veins Rūnijs
Veins Rūnijs Foto: Reuters/LETA

6. Veins Rūnijs

Kopējie ieņēmumi: 23,6 miljoni ASV dolāru (19,3 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 17,6 miljoni dolāru (14,4 miljoni eiro)

Rūnijs ir viens no slavenākajiem futbola dzimtenes Anglijas futbolistiem. 13 gadus viņš nospēlēja Mančestras «United», taču pērn atgriezās dzimtās pilsētas Liverpūles «Everton» komandā. Pašlaik 32 gadus vecais uzbrucējs ir savas futbolista karjeras beigu fāzē. Pērn viņš lika punktu karjerai Anglijas izlasē. 2004. gadā Mančestras «United» viņu iegādājās par 37 miljoniem eiro no «Everton».

 
Zlatans Ibrahimovičs
Zlatans Ibrahimovičs Foto: AFP/LETA

5. Zlatans Ibrahimovičs

Kopējā peļņa: 32 miljoni ASV dolāru (26,1 miljons eiro)

Alga un bonusi: 27 miljoni dolāru (22 miljoni eiro)

36 gadu vecumā Zviedrijas uzbrucējs Ibrahimovičs joprojām turpina priecēt futbola līdzjutējus. Marta beigās viņš spilgti debitēja ASV augstākās futbola līgas (MLS) klubā Losandželosas «Galaxy», savukārt iepriekš savā karjerā spēlējis tādos klubos kā Mančestras «United», Parīzes «Saint-Germain», «AC Milan», «Barcelona», Milānas «Inter» un Turīnas «Juventus».

 
Gerets Beils
Gerets Beils Foto: AFP/LETA

4. Gerets Beils

Kopējie ieņēmumi: 34 miljoni ASV dolāru (27,8 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 23 miljoni dolāru (18,8 miljoni eiro)

Pašlaik 28 gadus vecais Velsas izlases uzbrucējs pēdējā laikā cīnījies ar savainojumiem, kas lieguši Beils pilnībā realizēt savu potenciālu. 2014. gadā Spānijas komanda Madrides «Real» viņu iegādājās no Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas «Hotspur» par 100 miljoniem eiro, kas tobrīd bija pasaules rekords.

 
Neimars
Neimars Foto: AFP/LETA

3. Neimars

Kopējā peļņa: 37 miljoni ASV dolāru (30,2 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 15 miljoni dolāru (12,2 miljoni eiro)

Brazīlijas futbola superzvaigzne, 26 gadus vecais Neimars pagājušajā vasarā no «Barcelona» pārcēlās uz Parīzes «Saint-Germain» (PSG) par rekordlielu izpirkuma maksu 222 miljoniem eiro. Iepriekšējais rekords bija iepriekš minētā Pogbā pāreja no «Juventus» uz Mančestras «United» par 105 miljoniem eiro. Jāatzīmē, ka šajā topā ierēķināta Nemara alga un bonusi, kas bija «Barcelona» komandā, taču PSG klubā viņa atalgojums esot vismaz divreiz lielāks. Līdz ar to būs interesanti uzzināt, kuru vietu pasaules vislabāk atalgoto futbolistu sarakstā brazīlietis ieņems nākamgad.

 
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/LETA

2. Lionels Mesi

Kopējā peļņa: 80 miljoni ASV dolāru (65,4 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 53 miljoni dolāru (43,3 miljoni eiro)

Jau vismaz 10 gadus pasaulē atšķiras viedokļi, kurš ir labākais futbolists - Lionels Mesi vai Krištianu Ronaldu? 11 gadu vecumā Mesi konstatēja augšanas hormona trūkumu. «Barcelona» piedāvāja Argentīnas futbolistam un viņa vecākiem segt ārstēšanas izdevumus. Tas ir atmaksājies ar uzviju gan no Spānijas kluba puses, gan visu futbola līdzjutēju puses, lai šāds fenomens vispār kļūtu par izcilu futbolistu.

Pagājušā gada nogalē Mesi pēc ilgām pārrunām pagarināja līgumu ar «Barcelona» līdz 2021. gadam. Kontraktā iekļauta 700 miljonus eiro liela līguma izpirkuma maksa. Futbolists saņēmis arī prāvu algas pielikumu, kas viņu šā gada beigās varētu padarīt par pasaulē vislabāk atalgoto futbolistu.

 
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/LETA

1. Krištianu Ronaldu

Kopējā peļņa: 93 miljoni ASV dolāru (76 miljoni eiro)

Alga un bonusi: 58 miljoni dolāru (47,4 miljoni eiro)

33 gadus vecais Ronaldu ir ne tikai bagātākais futbolists pasaulē, bet arī visbagātākais sportists. Portugāļu futbolists jau 9. sezonu ir Madrides «Real» līderis, ik gadu demonstrējot stabilu sniegumu. Par spilgtu futbola zvaigzni Ronaldu kļuva Anglijas premjerlīgā, kur viņš pārstāvēja Mančestras «United». 2009. gadā «Real» iegādājās uzbrucēju par 94 miljoniem eiro.

Ja nu ir piemirsies, tad vērts atgādināt, ka Ronaldu pagājušajā vasarā bija Rīgā, guva divus vārtus «Skonto» stadiona laukumā un sekmēja Portugāles izlases uzvaru ar 3:0 pret Latvijas valstsvienību Pasaules kausa kvalifikācijas mačā. Spēles laikā laukumā izskrēja bērni, kas vēlējās apskaut futbolistu. Citviet pasaulē to dara arī pieaugušie, kuri ir vēl pārgalvīgāki...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu