Top 10: pasaulē vislabāk atalgotās sportistes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/LETA/Scanpix/TVNET kolāža

Pasaulē lielākajā daļā sporta veidu ir liela atšķirība starp vīriešu un sieviešu atalgojumu. Pēdējos gados šo problēmu aktualizējusi tenisa saime, kas panākusi vēlamo rezultātu, tagad turnīru balvu fonds ir izlīdzinājies - vīrieši un sievietes par uzvaru turnīrā saņem vienādas prēmijas. Žurnāls «Forbes» apkopojis 10 pasaulē vislabāk atalgotās sportistes. Aplēses tiek rēķinātas pēc turnīru naudas balvām, reklāmu ieņēmumiem un citiem bonusiem. Šie dati apkopti par laika posmu no 2016. gada 1. jūnija līdz 2017. gada 1. jūnijam.

 
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: EPA/LETA

10. Simona Halepa

Kopējie ieņēmumi - 6,2 miljoni ASV dolāru (5 miljoni eiro)

Naudas balvas - 4,7 miljoni dolāru (3,8 miljoni eiro)

Pašlaik 26 gadus vecā Rumānijas tenisiste ir pasaules ranga līdere. Līdzjutēju balsojumā Halepa tika atzīta par 2017. gada populārāko tenisisti pasaulē. Latvijas fani noteikti atceras pagājušo vasaru, kad Aļona Ostapenko veica neticamu atspēlēšanos un pārspēja Halepu cīņā par «French Open» titulu.

 
Eižēnija Bušāra
Eižēnija Bušāra Foto: Reuters/LETA

9. Eižēnija Bušāra

Kopējie ieņēmumi - 7,1 miljoni ASV dolāru (5,75 miljoni eiro)

Naudas balvas - 0,6 miljoni dolāru (0,5 miljoni eiro)

Patlaban 24 gadus vecā Kanādas tenisiste ieņem tikai 117. vietu pasaules reitingā sieviešu vienspēlēs, taču viņas karjeras rekords tāpat kā Ostapenko ir 5. pozīcija. Kaut arī pēdējā laikā Bušāras rezultāti vairs nav bijuši tik veiksmīgi, viņa gūst labu peļņu no reklāmu līgumiem. Piemēram, viņai ir sadarbojusies ar «Coca-Cola» un «Nike».

 
Agņeška Radvaņska
Agņeška Radvaņska Foto: EPA/LETA

8. Agņeška Radvaņska

Kopējie ieņēmumi - 7,3 miljoni ASV dolāru (5,9 miljoni eiro)

Naudas balvas - 3,3 miljoni dolāru (2,67 miljoni eiro)

Šobrīd 29 gadus vecā Polijas tenisiste dāmu vienspēļu reitingā atrodas 29. pozīcijā, bet karjeras rekords ir 2. vieta pasaules rangā. Radvaņska sešas reizes (no 2011. līdz 2016. gadam) līdzjutēju balsojumā atzīta par populārāko tenisisti. Karjeras laikā poliete izcīnījusi 20 titulus WTA raudzes turnīros. Viņa arī saņēmusi īpašu goda ordeni no Polijas prezidenta.

 
Karolīna Vozņacki
Karolīna Vozņacki Foto: Reuters/LETA

7. Karolīna Vozņacki

Kopējie ieņēmumi - 7,5 miljoni ASV dolāru (6 miljoni eiro)

Naudas balvas - 2,5 miljoni dolāru (2 miljoni eiro)

27 gadus vecā Dānijas tenisiste ir dāmu vienspēļu pasaules ranga vicelīdere. Viņa iepriekš ir bijusi arī reitinga līdere. Vozņacki pērn triumfēja «WTA Finals» jeb sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalījās 2017. gada 8 labākās pasaules tenisistes, tostarp arī Ostapenko. Kopumā karjeras laikā dāniete izcīnījusi 28 titulus WTA raudzes turnīros. Vozņacki uzvarēja šā gada pirmajā «Grand Slam» turnīrā «Australian Open».

 
Garvinje Mugurusa
Garvinje Mugurusa Foto: EPA/LETA

6. Garvinje Mugurusa

Kopējie ieņēmumi - 7,7 miljoni ASV dolāru (6,2 miljoni eiro)

Naudas balvas - 4,2 miljoni (3,4 miljoni eiro)

24 gadus vecā Spānijas tenisiste patlaban ir pasaules 3. rakete, bet iepriekš bijusi arī reitinga līdere. Mugurusa ir dzimusi Venecuēlā, taču 6 gadu vecumā pārcēlās uz tēva dzimto Spāniju. Ar tenisu viņa sāka nodarboties jau 3 gadu vecumā. Arī viņai ir vairāki ievērojami sponsoru līgumi, piemēram, «adidas», «Rolex» un «Mazda». Lūk, šajā video viņa ir kopā ar Kristapu Porziņģi un citām pasaules sporta zvaigznēm.

 
Venusa Viljamsa
Venusa Viljamsa Foto: EPA/LETA

5. Venusa Viljamsa

Kopējie ieņēmumi - 10,5 miljoni ASV dolāru (8,5 miljoni eiro)

Naudas balvas - 3,5 miljoni dolāru (2,8 miljoni eiro)

37 gadus vecā ASV tenisiste šobrīd pasaules dāmu tenisa vienspēļu rangā atrodas 8. vietā, taču karjeras laikā vecākā no māsām Viljamsām bijusi reitinga līdere gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Venusa Viljamsa ir viena no tituliem bagātākajām tenisistēm pasaulē - WTA turnīros vienspēlēs viņa uzvarējusi 49 reizes, bet dubultspēlēs 22 reizes.

 
Ronda Rouzija
Ronda Rouzija Foto: MEGA/Scanpix

4. Ronda Rouzija

Kopējie ienākumi - 11 miljoni ASV dolāru (8,9 miljoni eiro)

Naudas balvas - 8 miljoni dolāru (6,5 miljoni eiro)

31 gadu vecā ASV cīkstone ir jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzne. Visticamāk, Rouzija ir noslēgusi MMA cīkstones karjeru, taču tagad viņa sadarbojas ar amerikāņu izklaides kompāniju WWE un pievērsusies restlingam. Viņa ir viena no populārākajām sportistēm ASV. Cīkstone ir filmējusies vairākās kinofilmās, piemēram, Holivudas asa sižeta grāvējos «The Expendables 3» un «Furious 7». 2008. gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs viņa izcīnīja bronzas medaļu džudo.

 
Danika Patrika
Danika Patrika Foto: Reuters/LETA

3. Danika Patrika

Kopējie ieņēmumi - 12,2 miljoni ASV dolāru (9,87 miljoni eiro)

Naudas balvas - 7,2 miljoni dolāru (5,83 miljoni eiro)

36 gadus vecā amerikāņu autosportiste ir vienīgā sieviete, kas uzvarējusi «IndyCar» sacīkstēs. Patrika tiek uzskatīta par celmlauzi, vairākkārt pierādot, ka sieviete var būt konkurētspējīga ar vīriešiem autosacīkstēs. Pēdējos gados viņa koncentrējās «Nascar» seriāla sacīkstēm, bet iepriekš vairākkārt bija mēģinājusi kļūt arī par Pirmās formulas (F-1) braucēju.

 
Angelika Kerbere
Angelika Kerbere Foto: Imago Sport/Scanpix

2. Angelika Kerbere

Kopējie ieņēmi - 12,6 miljoni ASV dolāru (10,2 miljoni eiro)

Naudas balvas - 7,6 miljoni dolāru (6,15 miljoni eiro)

30 gadus vecā Vācijas tenisiste patlaban dāmu tenisa vienspēļu pasaules rangā ieņem 12. vietu, taču iepriekš karjerā bijusi arī reitinga līdere. Viņai ir vairāki sponsoru līgumi, tostarp «adidas», «Rolex» un citi. Karjeras laikā Kerbere izcīnījusi 11 titulus WTA raudzes vienspēļu turnīros. 2016. gadā Vācijas tenisiste izcīnīja sudrabu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, finālā piekāpjoties Monikai Puigai no Puertoriko.

 
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/LETA

1. Serēna Viljamsa

Kopējie ieņēmumi - 27 miljoni ASV dolāru (21,85 miljoni eiro)

Naudas balvas - 8 miljoni dolāru (6,47 miljoni eiro)

36 gadus vecā ASV tenisiste pasaules dāmu tenisa vienspēļu rangā ieņem tikai 449. vietu. Tas saistīts ar to, ka Serēna Viljamsa bija bērniņa gaidībās, tāpēc nācās ilgāku tenisu nolikt malā. Viņai kopā ar vācieti Štefi Grāfu pieder rekords - 186 nedēļas pēc kārtas pasaules pirmā rakete. Serēna Viljamsa ir viena no visu laiku tituliem bagātākajām tenisistēm pasaulē - 23 tituli «Grand Slam» turnīru vienspēlēs un 14 tituli dubultspēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu