ASV apsūdz Ziemeļkorejas valdību kiberuzbrukumos

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ar Ziemeļkorejas valdību saistīta ļaunatūra (kaitnieciska programmatūra) vismaz deviņus gadus ir izmantota kiberuzbrukumos ASV infrastruktūrai un aviācijas, kosmosa, finanšu un mediju uzņēmumiem, lai nozagtu informāciju un attālināti manipulētu ar datortīkliem, otrdien brīdināja ASV administrācija.

ASV pēdējos gados ir vairākkārt apsūdzējušas Ziemeļkoreju kaitnieciskos kiberuzbrukumos.

Jaunais brīdinājums ir izteikts laikā, kad ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija mēģina uzsākt sarunas ar Ziemeļkoreju par tās denuklearizāciju.

Brīdinājums par diviem ļaunatūras paveidiem – Trojas zirgu «Joanap» un datortārpu «Brambul» – tika izteikts dienā, kad Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns nosūtīja uz Ņujorku bijušo izlūkdienesta priekšnieku Kimu Jončolu, lai sagatavotu iespējamo Trampa un Kima Čenuna samitu.

Tiek uzskatīts, ka Kims Jončols bija organizējis 2014.gada kiberuzbrukumu kinostudijai «Sony Pictures Entertainment», atriebjoties par satīrisku filmu, kurā stāstīts par atentāta plānu pret Ziemeļkorejas līderi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu