Lomažs: Latvijas čempionu tituls nāca ļoti grūti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas čempionu tituls basketbolā «Ventspils» komandai nāca grūti, tāpēc par izcīnīto «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) uzvarētāju kausu prieks ir divtik liels, pēc triumfa žurnālistiem sacīja Kurzemes kluba spēlētājs Rihards Lomažs.

«Ventspils» basketbolisti trešdien viesos «Arēnā Rīga» dramatiskā mačā ar rezultātu 81:78 uzvarēja «VEF Rīga» komandu, pēc četru gadu pārtraukuma kļūstot par valsts čempioniem. LBL šīs sezonas finālsērijā «Ventspils» triumfēja ar rezultātu 4-2, pirmo reizi kopš 2014.gada virs galvas ceļot uzvarētāju kausu.

«Latvijas čempiontituls nozīmē visu - tā dēļ mēs katru dienu trenējamies, lai tikai to sasniegtu. Tas nāca ļoti grūti. Man it īpaši, jo izveseļojos no smagas traumas un atpakaļ biju vien sezonas gaitā. Visu laiku sevi motivēju ar čempiontitula izcīnīšanu. Tikai tāpēc trenējos. Beigu beigās stāvam ar zelta medaļu kaklā,» gandarīts pēc triumfa bija Lomažs.

Sērijas noslēdzošā - sestā - spēle izvērtās dramatiska, jo pēdējā ceturtdaļā «Ventspils» izsēja astoņu punktu pārsvaru, tomēr mača izskaņā spēja izraut panākumu.

«Es labāk sērijas beidzamajā mačā gribētu uzvarēt ar 30 punktu starpību un nelauzītu galvu, nekā beigās smagi cīnītos. Viss ir labs, kas labi beidzas. Piekrītu Aigaram Šķēlem, kurš teica, ka visi «Ventspils» spēlētāji pelnījuši vērtīgākā spēlētāja balvu. Mums bija daudz savainojumu, pēdējā mačā traumu pirmajā puslaikā guva [Emanuēls] Ubilla un vairs nevarēja spēlēt, tāpēc palikām tikai astoņi spēlētāji. Visi bija MVP,» komandas raksturu uzteica Lomažs, kurš trešdienas mačā nospēlēja teju 33 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus.

Sezonas pirmā puse viņam gan bija neveiksmīga, jo nācās ārstēt savainojumu.

«To, ka esmu tāds, kāds gribu būt, sajutu februārī vai martā. Pēc traumas sāku spēlēt decembrī, bet pa īstam sevi sajutu pēc kādiem trim mēnešiem. Paldies Robertam Štelmaheram («Ventspils» galvenajam trenerim), kurš man uzticējās un ļāva darboties. Domāju, es viņu nepievīlu,» bilda basketbolists, kurš šosezon saņēma arī izsaukumu uz Latvijas izlasi.

Lomažs bija arī pateicīgs ļoti daudziem cilvēkiem, kas viņam palīdzējuši tikt līdz šim triumfam.

«Es varētu saukt un saukt tos cilvēkus, kam teikt paldies, bet tam nepietiks laika,» smaidot sacīja spēlētājs.

«Ventspils» par Latvijas čempioniem kļuva desmito reizi. Laika posmā no 2000. līdz 2006. gadam kurzemnieki bija nepārspēti septiņas reizes pēc kārtas, zelta medaļas izcīnot arī 2009. un 2014. gadā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu