Vakar ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes darbinieki lieguši ieceļošanu Latvijā četriem Ukrainas un vienam Armēnijas pilsonim, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Ieceļošana valstī liegta, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī Ukrainas pilsoņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumiem. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti. Ārzemnieki Latvijā centušies ierasties caur Lidostas «Rīga», Pāternieku un Silenes robežkontroles punktiem.

Savukārt Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā aizvadītajā diennaktī robežsargi konstatējuši 19 robežpārkāpējus uz valsts ārējām robežām, bet 24 pārkāpēji konstatēti valsts iekšienē.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Turcijas un vienam Ķīnas valsts piederīgajam.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 17 personas - septiņus Latvijas, četrus Krievijas, divus Baltkrievijas, vienu Lietuvas, vienu Igaunijas, vienu Kirgizstānas un vienu Azerbaidžānas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu