«Sadales tīkla» apgrozījums pirmajā ceturksnī € 86,338 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

AS «Sadales tīkls» apgrozījums pirmajā ceturksnī šogad bija 86,338 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā tādā pašā periodā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa šī gada pirmajos trīs mēnešos bija 10,966 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 7,4%, liecina publicētais trīs mēnešu finanšu pārskats.

Vadības ziņojumā teikts, ka pozitīvu ietekmi uz «Sadales tīkla» rādītājiem radīja sadalītās elektroenerģijas apjoma pieaugums par 47 gigavatstundām (GWh) jeb 3%, trīs mēnešos šogad sasniedzot 1786 (GWh).

Šī gada pirmajā ceturksnī kopējais bojājumu skaits bija 2775, kas ir samazinājums par 25%, salīdzinot ar pirmo ceturksni pērn. Dabas apstākļu ietekmes mazināšanai šogad 750 kilometru apjomā veikta elektrolīniju trašu attīrīšana no kokiem un krūmiem.

Veicot tehnisko uzlabojumus, 332 kilometru apmērā īstenota zemsprieguma elektrotīkla pārbūve izolēta vada izpildījumā un pārbūvēti 14 kilometri vidsprieguma kabeļu izpildījumā.

Kopējais investīciju apjoms pirmajā ceturksnī šogad bija 16,8 miljoni eiro, kas ir par 30% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, atzīmēts vadības ziņojumā.

Jau ziņots, ka «Sadales tīkla» peļņa pērn bija 124,268 miljoni eiro iepretim 79 000 eiro zaudējumiem 2016.gadā, bet uzņēmuma apgrozījums pērn bija 324,114 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 2,6%.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka uzņēmuma peļņa, kas gūta ikgadējās saimnieciskās darbības rezultātā, ir 21,733 miljoni eiro. Taču atbilstoši realizētai nodokļu reformai un normatīvo aktu izmaiņām atliktā nodokļa saistības, kas atzītas iepriekšējos pārskata periodos, ir reversējamas 2017.gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā, tādējādi palielinot «Sadales tīkla» 2017.gada peļņu par 102,535 miljoniem eiro.

«Sadales tīkls» ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija «Latvenergo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu