Jauns vārds mūzikā: Tīna Šipkēvica

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju mūzikā blakus romantisko noskaņu dziesmu rakstniecei Alisei Jostei iemirdzējusies vēl viena jauna, talantīga mūziķe - Šipkēvicu dinastijas zieds Tīna Šipkēvica. 2016. šo padsmitnieci pirmo reizi plašāka publika iepazina vēsturiskajā Kristiana Karla fon Stricka villā, kur viņa uzstājās kopā ar vecāko brāli Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea. Un šovakar, 14. janvārī plkst. 16 jaunā dziedātāja sniegs koncertu Dikļu pils Lielajā zālē.

«Tīnu varētu salīdzināt ar vēl nenopulētu pērli, tāpēc jo īpaši priecājamies, ka Tīna savā karjeras sākumā ir piekritusi muzicēt pie mums Dikļu pilī. Mēs ticam un no sirds novēlam, lai šis būtu skaists un panākumiem bagāts gads Tīnai viņas muzikālajā karjerā,» preses paziņojumā raksta Dikļu pils koncerta rīkotāji.

Biļešu cena 7 EUR. Biļetes pieejams Dikļu pilī un «Biļešu paradīzes» kasēs.

Tīmeklī pieejami divi Tīnas ieskaņojumi - grupu «Daugther» un «Alt-J» dziesmu kaverversijas.

«Interese par mūziku man ir no četru gadu vecuma, kad mani pielika pie vecmāmiņas klavierēm un atklāja, ka pēc dzirdes ar vienu pirkstu varu nospēlēt «Kur tu teci, gailīti mans?»» - tā kādā intervijā izteikusies Tīna. Mūzikas skolā meitene nav gājusi un mūzikas instrumentus - klavieres, ģitāru, kokli, ukuleli, vijoli, mandolīnu, stabuli un blokflautu - apguvusi pašmācības ceļā. «Mūzikas ceļu sāku ar ģitāru, braucu uz folkloras nometnēm Druvienā un tur atklāju kokli un citus skatu punktus uz mūziku. Loģiski, ka to pamanīja arī brālis.»

Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu