Zavorotnijs: Uzvara pār Maķedoniju 100% ir visas komandas panākums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas volejbola izlases uzvara pār Maķedoniju Eiropas Sudraba līgas spēlē ir visas komandas panākums, aģentūrai LETA atzina valstsvienības pirmā tempa uzbrucējs Andrejs Zavorotnijs.

Latvijas volejbola izlase svētdien Skopjē ar rezultātu 3-0 (28:26, 29:27, 25:17) apspēlēja Maķedonijas valstsvienību un iekļuva Eiropas Sudraba līgas četru labāko komandu sacensībās.

Otrajā setā Latvijas volejbolisti atspēlējās pēc nonākšanas iedzinējos ar septiņiem punktiem, lielu artavu pakaļdzīšanās laikā dodot Zavorotnijam, kuram padevās gara veiksmīgu servju sērija.

«Treneri paņēma pārtraukumu, kurā man Āvo Kēls teica, lai jūtos brīvi un servē varu riskēt. Gāju un situ kā varēju. Mēģināju servēt stipri, bet tajā pašā laikā galvenais bija arī pārservēt pāri [tīklam]. Tā arī sanāca tāda sērija. Pat neatceros, cik tur serves bija, bet bija daudz,» stāstīja Zavorotnijs, kurš atzīmēja visas komandas darbu otrajā setā un visā mačā kopumā. «Visi kopā uzvarējām šo maču, šī par 100% ir visas komandas uzvara.»

Otrā seta neveiksmīgā sākuma iemesli meklējami pretinieka labajā servē.

«Nepaņēmām 3-4 serves pēc kārtas. Pēc tam gan sanāca kā sanāca, bijām labāki. Mums treneri deva uzdevumu un mēs to izpildījām, tāpēc rezultāts arī ir 3-0. Katram bija savs uzdevums, vienam vajadzēja ņemt diagonāli, citam līniju. Pats savu uzdevumu, domāju, izpildīju par 80%,» pauda pirmā tempa uzbrucējs.

Finālčetrinieka turnīrs nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Skopjē, kur jāspēlē zālē bez ventilācijas 30 grādu karstumā.

«Zālē bija ļoti karsts. Man šķiet, ka es pirmo reizi pēc spēles esmu tik slapjš,» teica Zavorotnijs.

Tāpat kā Toms Vanags, arī Zavorotniks atzīmēja, ka, salīdzinot ar maču Daugavpilī, Maķedonijas izlasei bijis spēcīgāks cēlājs.

«Viņi spēlēja līdzīgi kā Daugavpilī, vienkārši mājās noteikti bija labāk,» atklāja Zavorotnijs, uzsverot, ka nākamajos mačos jācenšas mazāk kļūdīties. «No šīs spēles jāpaņem līdzi viss labākais, tad būs labi un rezultāts neiztrūks.»

Trešdien Latvijas izlase Jelgavā uzņems Austriju. Pat zaudējums trīs setos Latvijas volejbolistiem netraucēs sasniegt finālčetrinieka turnīru, jo iekrāta ļoti laba uzvarēto un zaudēto setu attiecība.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā ir jauns formāts, jo tas iedalīts Zelta un Sudraba līgā. Spēcīgākajā - Zelta - līgā vadošās 12 izlases sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā astoņas valstsvienības - divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījās 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Āvo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šā gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu