Maikls Džonsons: Bolta pasaules rekordi paliks nepārspēti vēl 10 gadus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago sportfotodienst/Scanpix/Reuters/LETA

Vismaz nākamajā gadu desmitā netiks laboti Jamaikas sprinterim Useinam Boltam piederošie pasaules rekordi 100 un 200 metru skrējienos, pārliecināts ir cits izcils skrējējs amerikānis Maikls Džonsons.

«Neviens nevar pateikt cik ilgi saglabāsies rekordi, tāpēc arī es atturēšos,» interneta vietnē «insidethegames.biz» citēts Džonsons, kura 200 metru skrējiena rekordu 19,32 sekundes, Bolts 2009.gada pasaules čempionātā samazināja līdz 19,19 sekundēm.

«Taču nedomāju, ka Bolta rekordus varētu labot kāds no pašreizējiem sprinteriem,» lēsa Džonsons. «Bet pēc desmit gadiem var parādīties jauns izcils atlēts, kura unikālais talants ļaus labot abus [rekordus].»

Savukārt Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) skrējējam Vaidem van Nīkerkam būs problēmas vienā čempionātā uzvarēt 200 un 400 metru skrējienos, uzskata Džonsons.

Van Nīkerks 2016.gada olimpiskajās spēlēs pārspēja Džonsona pasaules rekordu 400 metru distancē. 2017.gadā viņš stadiona apļa skrējienā ieguva zeltu arī pasaules čempionātos, tomēr 200 metros palika otrais aiz Turcijas pārstāvja Ramila Gulijeva.

Džonsons 1996.gadā šajās abās disciplīnās uzvarēja olimpiskajās spēlēs Atlantā.

«Tā ir sarežģīta dubultuzvara,» pauda atzina Džonsons. «Te neko nevar paredzēt. Viss atkarīgs no sportista, viņa treniņu metodēm un sacensībām. Van Nīkerkam ir unikāls talants, taču viņa treniņi nav pietiekami. Trenēšanās šīm abām distancēm ir viltīga. Domāju, ka daudzi sportisti un treneri nav to sapratuši.»

Ja van Nīkerka karjera joprojām ir savā pirmajā pusē, Bolts pērn pēc pasaules čempionāta lika punktu izcilajai karjerai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu