BMW prezentē jaunu MotoGP drošības auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Ja Formula 1 seriālā drošības mašīnas ilgstoši ir ar trīs staru zvaigzni degungalā, tad karaliskās motošosejas klases - MotoGP - čempionātam nu jau vairākus gadus drošības auto nodrošina BMW.

MotoGP sezona ir ļoti tuvu nobeigumam, taču atšķirībā no Formula 1 čempionāta, kurā vēl atlikušas divas sacensības, čempions vēl nav noskaidrots. Tikai sezonas pēdējais posms Valensijā pieliks punktu intrigai, un tikai tad būs zināms, vai pie kārtējā titula tiks Honda komandas braucējs Marks Markess no Spānijas, vai tomēr pirmo reizi par kopvērtējuma uzvarētāju kļūs itālis Andrea Dovicioso no Ducati vienības.

To, kurš no šiem diviem pilotiem galu beigās iegūs kāroto trofeju, uzzināsim jau 12.novembrī, kad debiju piedzīvos arī 2018.gada sezonas MotoGP oficiālais drošības auto. Tas ir uz augustā prezentētā jaunākās paaudzes BMW M5 bāzes veidots automobilis, kuram, jācer, tomēr nebūs jādodas trasē negadījumu dēļ, bet tikai jākalpo kā sacensību dalībnieku pavadonim.

Jaunais MotoGP drošības auto ir M5 ar 600 zirgspēku turbo motoru, kā 750 Nm vilkmi caur astoņu pakāpju M Steptronic automātisko pārnesumkārbu saņem M xDrive pilnpiedziņas sistēma. Tā kā ar automobiļa paātrināšanu vairs nav jācīnās tikai aizmugurējās ass riteņiem, 100 km/h sedans spēj sasniegt 3,4 sekundēs.

Foto: BMW

Ja neskaita bākugunis un īpašo virsbūves noformējumu, BMW M5 MotoGP Safety Car, kas ar rokām būvēts BMW manufaktūrā Gārhingā (Garching), no sērijveida modeļa atšķiras ar daudzām un dažādām papildus funkcionāla un stilistiska rakstura detaļām. To vidū ir, piemēram, sliekšņu uzlikas, aizmugurējais aerodinamiskais difuzors, antispārns, radiatora režģis, spoguļu ietvari un gaisa ieplūdes atveru lameles no oglekļa šķiedras. Papildus tam auto ir BMW M Performance sporta izplūdes sistēma no titāna ar oglekļa šķiedras uzgaļiem. Visas šīs detaļas ir pieejamas arī citiem M5 tīkotājiem.

Bez tā MotoGP automobilim ir speciāli dizainēts priekšējā spoilera prototips, kausveida sēdekļi no BMW M4 GTS, motora pārsega stiprinājumi no sacīkšu auto.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu