Lembergs seko Vaškeviča piemēram - izdod grāmatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») trešdien, 17.janvārī, Rīgā prezentēs savu pirmo grāmatu «Zagļi Lemberga kurpēs», kas vēstot par Rīgas apgabaltiesā skatīto krimināllietu, paziņojumā masu medijiem informēja Lembergs.

Pēc Lemberga teiktā, «grāmata ir par Rīgas apgabaltiesā jau deviņus gadus notiekošo krimināllietu, valsts amatpersonu rīcību valsts mantas pārraudzībā un iespēju gūt pašiem savu labumu». Kā apgalvo grāmatas autors, tajā esot «bezkaislīgi atspoguļoti fakti», kas iepriekš publiski neesot bijuši zināmi. Grāmata izdota latviešu, krievu un angļu valodā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pagājušā gada nogalē nolēma sākt tiesas debates tā dēvētajā Lemberga krimināllietā. Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu