Anglijas futbolisti bažījas, ka viņu tuvinieki Krievijā var tikt pakļauti rasismam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairāki Anglijas futbola valstsvienības spēlētāji pauduši bažas, ka viņu radinieki un draugi 2018. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra laikā Krievijā var tikt pakļauti rasismam, vēsta «The Guardian».

Krievijas sportā rasisms ir visai izplatīts. Nereti rasu skandāli uzplaiksnījuši tieši futbola turnīros, maču laikā.

Anglijas futbola asociācija (FA) cieši sadarbojas ar spēlētājiem un darot visu iespējamo, lai nodrošinātu to, ka viņu ģimenes locekļi, kuri dodas uz Pasaules kausa izcīņu, ir pasargāti, bet vairāki futbolisti pauda bažas par iespējamām problēmām Krievijā.

FA apstiprināja, ka, Anglijas komandai gatavojoties turnīram, spēlētājiem tiks sniegti ieteikumi iespējamo rasisma izpausmju gadījumā, un asociācijas psiholoģe Pipa Granža šādos gadījumos sniegs konsultācijas, kā tikt galā ar šo problēmu.

Anglijas izlase Pasaules kausa izcīņā tiks sargāta īpaši. Orgkomitejas pārstāvji apliecinājuši, ka bāzē pie Sanktpēterburgas būvēs pat sešus metrus augstu žogu.

Anglijas futbola līdzjutēji Krievijā droši nevarēs justies. Viņi allaž izcēlušies ar visai bravūrīgu uzvedību un nereti iesaistās attiecību kārtošanā ar spēku. 2016. gada Eiropas čempionātā Francijā tieši Krievijas un Anglijas izlašu līdzjutēji sarīkoja vislielākās nekārtības un bija visai daudz cietušo. Krievu huligāni īpaši ar vardarbību izcēlās Marseļā.

Anglijas valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlēs G grupā ar Beļģiju, Panamu un Tunisiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu