Augulis skaidro izskanējušo informāciju par viņa ģimenei, iespējams, izkārtoto dārgo auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Izskanējusī informācija par to, ka Polijā par nodokļu izkrāpšanu aizdomās turētais nu jau bijušais VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmuma «LDz loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis satiksmes ministra Ulda Auguļa ģimenei izkārtojis jaunu ap 30 000 eiro vērtu automašīnu «Renault Talisman Grandtour», nav patiesība, uzsver Augulis.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» norādīja Augulis, viņam neviens šādu automašīnu «neesot dāvinājis», un «šāda mašīna viņam neesot bijusi».

Augulis to saista ar priekšvēlēšanu laiku, kurā politiķiem esot jārēķinās ar «puspatiesībām».

«Manas otrās laulības sievas meitas vīrs strādāja kopā ar informātoru pie viena darba devēja un nomāja savām un darba vajadzībām šo automašīnu,» norādīja Augulis.

Par dažādajiem skaidrojumiem saistībā ar minēto automašīnu Augulis sacīja: «Ja pie Ministru kabineta durvīm uzdod jautājumu par to, kas noticis pirms vairākiem gadiem...taču es nevienu brīdi neesmu noliedzis, ka esmu palīdzējis apmaksāt [automašīnas apdrošināšanu]. Acīmredzot tā bija mana kļūda, ka palīdzēju [radiem] apmaksāt kādus rēķinus».

Kā ziņots, TV3 raidījums «Nekā personīga» 3.jūnijā vēstīja, ka Polijā par nodokļu izkrāpšanu aizdomās turētais nu jau bijušais VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmuma «LDz loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis satiksmes ministra Auguļa ģimenei izkārtojis jaunu ap 30 000 eiro vērtu automašīnu «Renault Talisman Grandtour», tomēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajā darījumā nekādus pārkāpumus nav konstatējis.

Augulis deklarācijā norādījis, ka viņam pieder 2013.gada «Mitsubishi Outlander». Tomēr faktu, ka automašīna «Renault Talisman» ir bijusi ministra rīcībā, apliecinot apdrošināšanas polise. Tajā redzams, ka 2016.gada izlaiduma automašīnu «Renault Talisman Grandtour» ar valsts numuru KL9407 apdrošinājis Augulis. 75 eiro par apdrošināšanu viņš samaksājis 2016.gada 9.septembrī, vēstīja «Nekā personīga».

Uz jautājumu, kā tas nākas, ka viņš šo automašīnu apdrošinājis, Augulis atbildēja: «Nezinu. Nemāku jums pateikt.» Vaicāts, vai tas nozīmē, ka viņš tomēr šo auto nav apdrošinājis, ministrs atbildēja, ka, iespējams, viņš to ir darījis. «Nu, iespējams. Es esmu daudz mašīnas apdrošinājis. Ja jauniešiem vajadzēja palīdzību, tad droši vien apdrošināju,» viņš teica.

Jau vēstīts, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) 5.jūnijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» norādīja, ka laikā līdz vēlēšanām publiskajā telpā nonāks arvien vairāk dažādu ziņu, tāpēc ir svarīgi noskaidrot patiesību. «Ja tā ir patiesība, par to ir jāatbild,» teica Kučinskis. Premjeram gan pagaidām nešķiet, ka tā varētu būt patiesība. Viņš apliecināja, ka arī lūgs partijas biedra skaidrojumu par šo situāciju.

Kā ziņots, «Vienotība» 4.jūnijā paziņoja, ka gadījumā, ja Auguļa skaidrojums šajā lietā nebūs pārliecinošs un apstiprināsies, ka viņš sabiedrībai par auto ir mānījies, tad partija pieprasīs satiksmes ministra nomaiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu