Leščova īsfilma «Elektriķa diena» iekļauta festivāla «Ansī» konkursa programmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Vladimira Leščova jaunākā īsfilma «Elektriķa diena» iekļauta starptautiskā animācijas festivāla «Ansī» konkursa programmā, kas no 11. jūnija līdz 16. jūnija norisināsies Francijā, informē Nacionālā kino centra (NKC) vecākā referente Kristīne Matīsa. Festivāls «Ansī» pilsētā norisinās kopš 1960.gada. Šogad tā programmā pieteiktas 3050 filmas no 93 pasaules valstīm, savukārt festivāla konkursā līdzās Leščova nepilnu deviņu minūšu garajai īsfilmai iekļautas vēl 45 filmas.

Filma «Elektriķa diena» veidota ar NKC konkursos saņemtu finansiālo atbalstu, un šis ir jau sestais Leščova darbs, kas iekļauts kādā no «Ansī» festivāla programmām, apliecinot režisora stabilo vietu pasaules animācijas elitē, norādīja Matīsa.

Tāpat Leščova jaunāko darbu plānots izrādīt no 4. jūnija līdz 9. jūnijam Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā notiekošajā festivālā «Animafest», kur režisora filma ir viens no 44 konkurentiem īsfilmu konkursa programmā.

Savukārt pasaules pirmizrādi filma «Elektriķa diena» piedzīvos 25. aprīlī Vācijā, Štutgartes starptautiskajā animācijas festivālā, kur Leščovs iekļauts festivāla sadaļā «In Persona». Tajā vairākiem režisoriem atvēlēts katram savs pilnmetrāžas seanss vairāku filmu demonstrēšanai un jautājumu sesijai.

«Kopā ar igauņu klasiķiem Ulo Pikkovu un Prītu Pjarnu Štutgartē Leščovs iezīmē šā gada Baltijas fokusu - Štutgartes festivāls, kas šogad notiek jau 25. reizi, ir viens no tiem festivāliem, ar kuru NKC noslēdzis vienošanos par sadarbību Latvijas simtgades gadā. Tāpēc šogad Štutgartē īpašu uzmanību izpelnīsies arī Latvijas studijās «Atom Art» un «Rija» topošais projekts «Ābolrauša šūpuļdziesma», kura režisors Reinis Kalnaellis strādās arī pilnmetrāžas konkursa «AniMovie» žūrijā,» skaidroja Matīsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu