«Saint Petersburg Stadium»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņa futbolā, kas notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam, risināsies 11 Krievijas pilsētās, 12 stadionos. No tiem par vismodernāko var uzskatīt Sanktpēterburgas stadionu.

Sanktpēterburga

Iedzīvotāji - aptuveni 5,2 miljoni.

Stadiona ietilpība - 67 000 skatītāji.

«Saint Petersburg Stadium» tika atklāts 2017. gada maijā. Tas būvēts uz Krestovska salas, un celtniecības izmaksas lēšamas aptuveni 1,1 miljarda ASV dolāru apmērā. Sanktpēterburgas stadiona projektējis arhitekts Kišo Kurokava no Japānas. Viņa vīzija dizainam - stadions kā kosmosa kuģis. Pat ziemā šajā stadionā iespējams uzturēt gaisa temperatūru +15 grādi pēc Celsija.

«Saint Petersburg Stadium» risināsies 4 spēles Pasaules kausa grupu turnīrā, kā arī astotdaļfināls, pusfināls un mačs par 3. vietu.

Savukārt 2020. gadā, kad Eiropas čempionāts risināsies 12 valstīs, šajā Sanktpēterburgas stadionā paredzēti 3 mači grupu turnīrā un arī viena ceturtdaļfināla spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu