Zinātnieki «sajukuši prātā» un paziņojuši, ka astoņkāji patiesībā ir citplanētieši

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Astoņkāji ir dzīvnieki, kas spēj paveikt to, ko nespēj neviena cita radība: tie spēj pārveidot savu ķermeni un DNS, lai pielāgotos videi. Tieši tāpēc 33 zinātnieki no dažādām cienījamām iestādēm nonākuši pie vienota, bet visai dīvaina atzinuma – astoņkāji uz Zemes ieradušies no kosmosa.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Progress in Biophysics and Molecular Biology», rakstīts, ka astoņkāji uz Zemes ieradušies pirms 270 miljoniem gadu un tiem ir ārkārtīgi sarežģīta genoma uzbūve, kāda nav pat modernajiem cilvēkiem.

Pētījums (Angļu val., 2 Mb, pdf)

«Ir ticams, ka astoņkāji evolūcijas ziņā nāk no ļoti tālas nākotnes. Viena no mūsu hipotēzēm ir tāda, ka šie dzīvnieki nav radušies uz Zemes, bet gan nonākuši šeit no kosmosa,» komentēja zinātnieki.

Šo teoriju atbalsta arī astoņkāju izskats, kas patiesi atgādina citplanētiešus. To acis ir ārkārtīgi sarežģīti veidotas, tie spēj mainīt krāsu, kā arī ir ļoti lokani un kustīgi. Turklāt tiem ir trīs sirdis, piemīt reģenerācijas spējas un prasme ar taustekļiem sagrābt priekšmetus.

Šis pētījums balstās uz jau eksistējošas teorijas panspermijas jeb hipotēzes, ka dzīvības iedīgļi vai dzīvās būtnes šurp atceļojušas no citām planētām.

«Nav vajadzīga plaša iztēle, lai varētu iedomāties, ka īsi pirms Kembrija eksplozijas uz Zemes nokrita komēta vai komētas, kas saturēja dzīvības iedīgļus,» rakstīts pētījumā.

Pētījumu vari lasīt arī šeit (Angļu val.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu