Šabala: Pātelainens vēlas, lai spēlējam agresīvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Mikus Pātelainens vēlas, lai komanda spēlē agresīvi un aktīvi lieto presingu, sacīja valstsvienības uzbrucējs Valērijs Šabala.

Latvijas futbola izlase, pie valstsvienības stūres debitējot Pātelainenam, sestdien rekonstruētajā Daugavas stadionā Baltijas kausa mačā ar rezultātu 1:0 pārspēja Igauniju.

«Kā jau gaidījām, bija grūta spēle. Mums ir nomainījies treneris. Visi futbolisti gribēja pierādīt, ka tieši viņiem ir jāspēlē sākumsastāvā. Bija daudz emociju, kas komandai bija liels grūdiens, turklāt šis bija atgriešanās mačs Daugavas stadionā. Mums nebija citu variantu kā uzvarēt,» pēc mača žurnālistiem teica Šabala.

«Pēc Pātelainena stāšanās pie izlases stūres spēles uzstādījumā ir daudz kas pamainījies. Sagatavošanās posmā mums nebija daudz laika, bet treneris centās pēc iespējas vairāk sniegt informāciju, kā viņš vēlas, lai spēlējam. Ar jauno treneri paspējām iepazīties gana daudz.»

Šabala norādīja, ka priekšstats par 51 gadu veco Pātelainenu izveidojies labs, piebilstot, ka soms ir gudrs speciālists.

«Var redzēt, ka Pātelainenam ir liela pieredze. Viņš vēlas, lai spēlējam ļoti agresīvi. To viņš prasa no visiem. Jau pats pirmais, ko Pātelainens teica, bija, lai cīnāmies un esam agresīvi, bet tikai pēc tam bija taktiskās lietas,» atklāja Šabala.

«Pātelainens grib, lai katrā epizodē cīnāmies līdz galam un droši metamies epizodēs, kur izredzes izcīnīt bumbu ir 50:50. Pirms spēles ar Igauniju viņš arī uzsvēra, ka spēlējam savā laukumā un ka tieši mēs šeit esam saimnieki.»

Tiesa, sestdienas spēlē otrajā puslaikā Latvijas valstsvienība spēlēja nedaudz pasīvāk, vairs nespējot tik intensīvi lietot presingu.

«Skaidrs, ka visu spēli nevaram lietot tādu presingu. Daudziem futbolistiem sezona jau ir beigusies un uzkrājies nogurums. Tomēr treneris prasa, lai visas 90 minūtes veicam presingu un atņemam bumbu sāncenšu pusē. Igauņi gan veica maiņas, iespējams, arī tas ietekmēja to, ka presings vairs tik labi neizdevās,» atzina Šabala.

Sestdien Latvijas izlases labā uzvaras vārtus ar skaistu sitienu vārtu devītniekā guva Jānis Ikaunieks, kurš pēc spēles Šabalam arī teicis, ka sitis uz vārtiem, nevis devis piespēli partnerim, lai gan bumbas lidojums bija planējošs.

«Ikaunieks iesita skaisti. Augsta līmeņa gols. Pirmajā puslaikā mums bija daudz labu vārtu gūšanas iespēju, bet otrajā puslaikā mēs beidzot saņēmām augļus. Mēs strādājām labi un darījām, kā teica treneris,» pauda Šabala.

«Pirms mača Pātelainens uzsvēra, ka mēs ļoti daudz vārtu ielaižam pēc standartsituācijām. Viņš prasa tieši standartsituācijās būt pat vēl agresīvākiem.»

Baltijas kausa ieguvēja tiks noskaidrota otrdien, kad Latvija viesosies pie Lietuvas. Uzvarai turnīrā un trofejas nosargāšanai Latvijas izlasei pietiks ar neizšķirtu.

Baltijas kausa izcīņa ir vecākais starptautiskais futbola turnīrs Eiropā, un tieši Latvijas izlase uzvarējusi iepriekšējos trijos turnīros. Tā ar 12 trofejām ir šo sacensību titulētākā valstsvienība. Lietuva tikmēr Baltijas kausu ieguvusi 11 reizes, kamēr Igaunija - trīs.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu