Paraolimpiete Dadzīte izcīna PČ zeltu lodes grūšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas paraolimpiete Diāna Dadzīte sestdien Londonā notiekošajā pasaules čempionātā (PČ) vieglatlētikā izcīnīja zeltu lodes grūšanas sacensībās. Dadzīte šajā pasaules čempionātā iecerējusi startēt arī diska un šķēpa mešanas sacensībās.

Sacenšoties medicīnas grupā F55, Dadzīte labākajā mēģinājumā lodi raidīja 8,01 metru tālu. Vistālākais viņai bija piektais mēģinājums, kamēr pārējie lidoja tuvāk par astoņu metru robežām.

Tikmēr par sudraba medaļas ieguvēju ar 7,77 metru tālu raidījumu kļuva kolumbiete Ērika Marija Kastanjo-Salasara, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar 7,45 metriem stājās Roza Marija Girrero-Kasaresa.

Kopumā šajā medicīnas grupā lodes grūšanas sacensībās piedalījās deviņas sportistes.

Pērn Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs Dadzīte izcīnīja zelta medaļu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā.

Šajā pasaules čempionātā plāno startēt pieci Latvijas atlēti - bez Dadzītes tas ir arī titulētais Aigars Apinis, kurš ir četrkārtējs paraolimpiskais čempions, tāpat arī Ingrīda Priede, Edgars Bergs un Dmitrijs Silovs.

Augustā turpat Londonā norisināsies arī tradicionālais pasaules čempionāts vieglatlētikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu