Vismane: Man patīk Sevastovas spēle un viņas personība

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas izlase Tallinā notiekošajā Federāciju kausā («Fed Cup») pirmo reizi ir spēcīgākajā sastāvā, jo pēc vairāku gadu pārtraukuma komandas sastāvā ir arī valsts otrā un šobrīd pasaules 15. rakete Anastasija Sevastova. Viņa treniņos daudz palīdz komandas jaunākajai spēlētājai Danielai Vismanei, žurnālistiem ceturtdien pastāstīja 17 gadus vecā Latvijas tenisiste.

Sevastova (WTA 15.)ceturtdien ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja polieti Magdalenu Frehu (WTA 144.), savukārt otrajā duelī Aļona Ostapenko (WTA 6.) ar 6-3, 6-3 pārspēja Polijas izlases līderi šajā turnīrā Magdu Lineti (WTA 56.).

Savukārt dubultspēlē Latvijas izlases līderēm tika dota atpūta, jo uzvara duelī pret Poliju jau bija nodrošināta. Līdz ar to dubultspēlē laukumā devās Diāna Marcinkēviča (WTA 274.) un Vismane (WTA 871.), kuras ar 1-6, 0-6 zaudēja Linetei un Alicjai Rosolskai.

«Spēle bija diez gan līdzīga. Pieļāvām dažas neveiksmīgas kļūdas. Varbūt bijām pārāk sanervozējušās. Pretī bija pieredzējušas spēlētājas. Sākumā bija satraukums, bet pēc tam spēlējām brīvi,» sacīja Vismane.

«Nav viegli saspēlēties, jo tiekamies vienreiz gadā Federāciju kausā. Treniņā uzspēlējām vienu dubultspēli. Jāpierod,» piebilda Latvijas izlases jaunākā spēlētāja.

Pašlaik 17 gadus vecā Vismane pērn debitēja Latvijas izlases sastāvā, savukārt Sevastova nebija piedalījusies «Fed Cup» kopš 2010. gada. «Priecājamies, ka Anastasija ir pievienojusies. Šī ir stiprākā komanda, kāda mums bijusi.»

«Aizvadīju dažus ļoti labus treniņus ar Anastasiju [Sevastovu]. Tā bija lieliska pieredze trenēties ar Top 20 spēlētāju. Man ļoti patīk, kā viņa spēlē. Arī kā personība man viņa patīk,» atzina Vismane.

Vismane janvārī sasniedza «Australian Open» junioru «Grand Slam» sērijas turnīra ceturtdaļfinālu vienspēlēs. «Varēju nospēlēt labāk, bet esmu apmierināta ar rezultātu - iekļuvu «Australian Open» astotniekā,» teica Vismane, kurai šis ir pēdējais gads junioros.

«Šogad spēlēšu «Grand Slam» junioru turnīros un ITF profesionālās tūres turnīros. Neesam runājušas ar Diānu [Marcinkēviču] par kopīgu spēlēšanu dubultspēlēs,» atklāja Vismane, kuras elks ir pazīstamā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, turklāt ar Krieviju var iznākt tikties «Fed Cup» ietvaros.

Talantīgā tenisiste atzina, ka savā spēlē gribētu uzlabot agresivitāti. «Gribu iekļūt WTA ranga Top 400 [šobrīd WTA 871. vieta), tas ir minimums, bet vienmēr jau gribas vairāk. Un junioru rangā mērķis Top 15, varbūt Top 10,» pastāstīja Vismane, kura patlaban starp juniorēm pasaules reitingā ir 20. pozīcijā.

Latvijas tenisistes teicami iesākušas «Fed Cup» turnīru. Trešdien izdevās ar 2-1 pārspēt Turcijas izlasi, ceturtdien ar 2-1 pārspētas Austrijas tenisistes, bet piektdien paredzēta tikšanās ar Austrijas izlasi.

Uzvarot D apakšgrupā, Latvija sestdien fināla kārtā tiksies ar spēcīgāko komandu no apakšgrupās, kurā sacenšas Serbija, Gruzija un Bulgārija. Savukārt šā dueļa spēcīgākā komanda kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā.

Federāciju kauss («Fed Cup») ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies jau 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu.

1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par «Fed Cup», kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Līdzīga tipa turnīrs vīriešiem ir Deivisa kauss («Davis Cup»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu