Improvizatoru apvienība «ĀrprāTS» sāks 3.sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Improvizatoru apvienība «ĀrprāTS» 1.septembrī atgriežas uz skatuves, aicinot skatītājus izbaudīt vēl vairāk pārsteigumu un pozitīvu emociju. Vasaru apvienība aizvadījusi aktīvos mēģinājumos, kā arī spēlējot viesizrādes dažādās Latvijas pilsētās, un nu atkal ir gatava priecēt rīdziniekus uz «mājas skatuves» – klubā «Četri Balti Krekli».

Jaunās sezonas atklāšanas duelī «Atklātā sēde 3.1», kas norisināsies 1.septembrī, plkst. 20.00, klubā «Četri Balti Krekli», cīņa solās būt spraiga, jo ainas tiesās tautā mīlēti, bet bargi tiesneši – «Ghetto Games» kustības aizsācējs Raimonds Elbakjans, Dailes teātra aktrise Anete Krasovska un dziedātājs Oskars Deigelis.

Tostarp šosezon improcienītājus sagaida gan īsās šova spēles, gan garās ainas. Improvizatoru apvienības vadītāja Jāņa Kluča vadībā tiks spēlētas ne vien zināmās improvizācijas garās tehnikas, bet arī ieviesti pavisam jauni paņēmieni un aktieri izaicināti nebijušā ampluā.

«»ĀrprāTS» atšķirībā no citiem improvizācijas teātriem neierobežo sevi kāda konkrēta improvizācijas žanra robežās, bet gan pilnveidojas ar visdažādākajiem improvizācijas paņēmieniem. Darīsim visu, lai nebūtu garlaicīgi ne pašiem, ne skatītājiem. Spēlēsim ne tikai esošas garās ainas, bet arī izdomāsim paši savas. Neatklāsim gan visus sīkumus, bet ir idejas arī kādai ļoti muzikālai izrādei. Protams, turpināsim sevi attīstīt arī dažādās valodās,» par jaunās sezonas plāniem stāsta improvizatoru apvienības vadītājs.

Aizvadītajā sezonā izrādes spēlētas gan latviski, gan angliski, gan latgaliski.Lielākoties tomēr 3.sezonā plānots darboties teātra sporta žanrā, kas ir apvienības paraksts jau kopš dibināšanas laikiem. Savukārt jau oktobrī uz skatuves varēs iepazīties ar «Ārprāta» jaunajiem aktieriem, kas kolektīvam pievienojušies vasarā.

«Esam iepazinušies arī ar daudziem foršiem improvizatoriem gan Rīgā, gan ārpus Rīgas, tāpēc sezonas laikā būs arī ciemiņi - gan uz skatuves, gan tiesnešu kostīmos,» sola Klucis.

Ikdienā «Ārprāts» improvizē teātra sporta žanrā. Tā pamatā ir komandas improvizācija, kuru papildina sporta elements - sacensība starp komandām un tiesnešu vērtējuma iegūšana. Galvenais spēles uzdevums ir, atbilstoši dažādiem noteikumiem, nospēlēt īsas etīdes, kurām par pamatu tiek izmantoti skatītāju ierosinājumi un spontāna, neiestudēta aktieru rīcība.

«Ārprāts» sanāca kopā 2015.gada vasarā, un pulcē teātra sporta entuziastus no visas Latvijas. Kolektīvs uzvedis vairāk nekā 60 izrādes gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu