Formulā 1 nekad nav bijusi tik jaudīga drošības mašīna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Līdz Formula 1 jaunās sezonas startam atlikušas skaitītas stundas, jo 2018.gada pirmās sacensības Melburnā, Austrālijā, notiks jau svētdien, 25.martā.

Tad sacensībās debitēs ne tikai jaunas formulas, bet arī jauns drošības auto. Protams, ja vien Austrālijas Lielās balvas izcīņas laikā atgadīsies kas ārkārtējs.

Jaunais drošības auto ir Mercedes-AMG GT R, kas ir jaudīgākais un ātrākais līdz šim izmantotais drošības auto. AMG GT R šajā lomā aizstās AMG GT S.

Jāteic gan, ka F-1 netiks izmantots standarta AMG GT R. Tā salonā ir uzstādīts cauruļu drošības karkass, pelēko virsbūvi rotā F1 uzlīmes, bet uz jumta ir nostiprināta aerodinamiskas formas konstrukcija ar bākugunīm.

Mašīnas salonā tikmēr atradusies vieta diviem iPad. Vienā no tiem redzama televīzijas retranslācija, bet otrs shematiski ataino sacīkšu mašīnu izvietojumu trasē. Skaidrs, ka mašīnā ir uzstādīta arī sakaru sistēma, lai tās pilots varētu sazināties ar sacensību vadības centrāli.

Foto: Mercedes-Benz

Kā ziņots iepriekš, AMG GT R ir 4 litru V8 biturbo motors ar 585 ZS un 700 Nm. Līdz 100 km/h auto paātrinās 3,6 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums standarta izpildījumā ir 318 km/h.

Tāpat tam ir piestūrējoši aizmugurējie riteņi, regulējama balstiekārta ar papildu elektronisku kontroli, aktīvie aerodinamikas elementi, vilkmes kontrole ar deviņiem darbības režīmiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu