Valsts garantijas «Altum» varēs saņemt plašāks komersantu loks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Ministru kabinets šodien apstiprināja grozījumus Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta programmā, palielinot valsts atbalsta apmēru un paplašinot komersantu loku, kas turpmāk «Attīstības finanšu institūcijā Altum» varēs saņemt garantijas konkurētspējas uzlabošanai.

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka garantijas sekmē finansējuma pieejamību komersantiem situācijās, kad tā rīcībā esošais nodrošinājums nav pietiekošs kredītresursu piesaistei nepieciešamā apjomā, īpaši mazo un vidējo uzņēmumu segmentā. Garantijas «Altum» var saņemt saimnieciskās darbības veicēji, kas ir komersanti un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības.

Ņemot vērā komersantu lielo interesi par garantiju saņemšanu, līdz ar veiktajiem grozījumiem atbalsta programmas kopējais finansējums tiek palielināts par 24,3 miljoniem eiro, tajā skaitā garantijām maziem un vidējiem komersantiem piešķirts papildu finansējums 22,8 miljoni eiro, garantijām lielajiem komersantiem piešķirts papildu finansējums 1,5 miljoni eiro.

Tāpat valdība lēma paplašināt arī potenciālo atbalsta saņēmēju loku - turpmāk garantijas varēs saņemt arī transportlīdzekļu, individuālās lietošanas priekšmetu, sadzīves aparatūras un sadzīves iekārtu iznomāšanas uzņēmumi, elektroenerģijas ražošanas un siltumapgādes uzņēmumi, kā arī komersanti nekustamā īpašuma attīstīšanai ar mērķi nodot to viesu izmitināšanas un apkalpošanas operatoram.

2017.gadā «Altum» atbalsta programmu ietvaros uzņēmējdarbības veicināšanai kopumā izsniedza 123,1 miljonu eiro, atbalstot vairāk nekā 4600 uzņēmējdarbības projektus. Pērn «Altum» īpaši kāpināja darbību kredītu garantiju piešķiršanas joma

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu