Šorttrekists Zvejnieks: Pēc Olimpiādes šķita, ka nākotne būs gaišāka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no vadošajiem Latvijas šorttreka sportistiem Roberts Zvejnieks pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm cerēja, ka nākotne būs gaišāka, tomēr pašlaik šottrekisti cīnās ar finanšu trūkumu, turklāt viņu vidū ir liela neskaidrība par nākotni.

Pašlaik 20 gadus vecais Zvejnieks olimpiskajās spēlēs izcīnīja desmito vietu 500 metru distancē, bet 1000 metros bija 15.pozīcijā. Tiesa, pavasarī šo sporta veidu piemeklēja pamatīgs skandāls, jo cits sportists Roberto Puķītis paziņoja, ka pārstāvēs citu valsti, publiski norādot uz nepilnībām pašmāju šorttreka saimē.

Tiesa, pēc sarunām ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), Latvijas Slidošanas asociāciju (LSA) un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP) Puķītis savas domas mainīja.

«Šobrīd cenšos atpūsties no visām drāmām un stresa, kas ir bijis iepriekš. Šajā brīdī vairāk atpūšos nekā trenējos,» žurnālistiem teica Zvejnieks.

«Nekad jau nesadalījāmies divās frontēs. Savu fronti izvēlējās viens cilvēks. Nezinu, kā būs nākotnē. Ja cilvēks (Puķītis) atvainosies par to, ko ir visiem samelojis, mēs viņu droši vien ņemsim atpakaļ un trenēsimies kopā. Nav jau tā, ka mēs būtu pret viņu. Viņš vienkārši pats radīja šādu situāciju.»

«Par maniem nākotnes plāniem ir ļoti sarežģīti atbildēt, jo sākumā jātiek galā ar finansēm. Nevaru atļauties aizbraukt uz visiem Pasaules kausiem, bet man ir nepieciešama pieredze, ja vēlos turpināt augšupeju. Vajadzīgi arī jauni sparingpartneri un lielāka ledushallle. Ir dažādas lietas, ko nepieciešams uzlabot, lai nākotnē varētu gaidīt labus rezultātus,» atzina Zvejnieks.

Latvijas šorttrekists nenoliedza, ka pašlaik šajā sporta veidā valda liels haoss, taču viņš pauda cerību, ka tiks rasts kompromiss un atrasti finanšu līdzekļi. «Kā strādājām iepriekšējos gadus, tā vairs turpināt nevar.»

Pirms tam ar Latvijas vadošajiem šorttrekistiem strādāja Evita Krievāne, pret kuru Puķītim ir lielas pretenzijas, kā arī angļu speciālists Stjuarts Horspūls, kurš gan ar komandu vairs neesot.

«Darbojamies pēc programmas, treniņi notiek, un tie ir pārdomāti. Par to jautājumu nav, tie ir par finansiālo pusi, treneriem un visu pārējo komandas sastāvu.

Pirms tam mums bija britu treneris [Horspūls], bet šobrīd viņš ar mums nestrādā un nezinām, vai vispār strādās,» nožēlu pauda Zvejnieks. «Jāskatās, kā situācija attīstīsies tālāk, tad arī kaut ko varēs spriest. Ir nedrošuma sajūta.»

«Par mani no sponsoru puses ir maza interese, arī pēc olimpiskajām spēlēm to nejutu. Nedaudz kontaktējos ar Edgaru Buļu, kurš iespēju robežās cenšas palīdzēt, bet ārpus tā es pat nezinu, kur iet un ko meklēt. Ja būs iespējas, es tās izmantošu, bet šobrīd par šorttreku neviens īsti neinteresējas,» atzina Zvejnieks. «Pēc Olimpiādes šķita, ka nākotne būs gaišāka, bet, lai kaut kas notiktu, ir viss jāsaliek pa plauktiņiem. Bobslejā un skeletonā viss notiek, jo viņiem ir sakārtota sistēma. Mums ir ļoti lielas perspektīvas, ja viss tiks salikts pa plauktiņiem.»

Zvejnieks uzsvēra, ka konflikts ar Puķīti visai šorttreka situācijai piemetis klāt degošu pagali, visām problēmām parādoties publiski.

«Roberto ar vienu gājienu diezgan nopietni iedragāja kopējo skatu uz šorttreku Latvijā. Ja skandāls nebūtu bijis, iespējams, situācija pašlaik šorttrekā būtu labāka,» izteicās Zvejnieks. «Tomēr no otras puses varbūt arī labi, ka šāda situācija izveidojās, jo tad arī tiek risinātas problēmas un ir mēģinājumi kaut ko sakārtot.»

Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu