Daugavpils teātrī top «Cilvēks parastais» L. Sosnovskas režijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Daugavpils teātrī top poļu režisores Lucinas Sosnovskas iestudējums «Cilvēks parastais», kura pirmizrāde notiks 16. februārī, informē Janīna Ivanova, VSIA «Daugavpils teātris» Sabiedrisko attiecību vadītāja.

Iestudējuma «Cilvēks parastais» lugas autore Patrīcija Kovanska atzīmē, ka par impulsu radīt šo stāstu par mūsdienu cilvēces visaptverošo haosu un vienkāršā cilvēka vienaldzību vai nevienaldzību pret to, kļuva vairāku poļu dramaturgu darbi, kuri pārstāv absurda un avangarda teātri, tajā skaitā arī pasaulē atzītā Tadeuša Ruževiča luga «Kartotēka». Laikam ejot, pamazām mainās arī cilvēks un pasaule tam apkārt. Tāpat arī problēmas, kas nomoka cilvēku prātu, mainās. «Pats Tadeušs Ruževičs uzskatīja, ka viņa lugai «Kartotēka» būtu jāmainās līdz ar laiku un, ņemot vērā to, ka nepastāv «Kartotēka 2018», mums bija jāizveido savs stāsts, kurš būtu aktuāls mūsdienu skatītājam,» dalās pārdomās Patrīcija Kovanska.

Režisore Lucina Sosnovska par topošo izrādi: «Veidojot «Cilvēks parastais», mums ir ļoti svarīgs šodienas sociālais un politiskais konteksts, kura centrā ir parasts cilvēks. Iestudējumā tiek pētīts, ko nozīmē būt aktīvam sabiedrības loceklim mūsdienu pasaulē, kur sākas mūsu atbildība par notiekošo, par kādām vērtībām mēs cīnamies. Vai tieši pretēji - kam mēs nepievēršam pietiekami lielu uzmanību.»

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Paula Grohoļska no Polijas, mūzikas autors - Tomašs Mreņca (Polija). Iestudējums «Cilvēks parastais» paredzēts skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem. Izrāde notiks krievu valodā uz Daugavpils teātra Lielās zāles skatuves.

Iepriekš L. Sosnovska iestudējusi Daugavpils teātrī tādus darbus kā «Pie mums viss kārtībā» (izrāde tika nominēta «Spēlmaņu nakts 2015» balvai), kā arī «Hamlets».

Izrādes «Cilvēks parastais» pirmizrāde - 16. februārī plkst. 18.30, tuvākā izrāde - 17. februārī plkst.17.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu