Bandītu uzbrukumā slimnīcai Gvatemalā nogalināti septiņi cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vienai no Gvatemalas lielākajām slimnīcām trešdien uzbruka bandīti, lai atbrīvotu no apcietinājuma bandas locekli, un uzbrukuma gaitā tika nogalināti septiņi cilvēki un ievainoti 12, kā arī aizturēti pieci no uzbrukuma dalībniekiem, paziņoja amatpersonas.

Valsts galvaspilsētā Gvatemalā esošās Rūzvelta slimnīcas direktors Karloss Soto pastāstīja, ka slimnīcā no rīta ieradušies nezināms skaits bruņotu cilvēku un sākuši šaut.

Uzbrukuma radītā haosa laikā pazuda apcietinātais, kas bija atvests uz slimnīcu laboratorijas testu veikšanai. Vēlāk tika paziņots, ka uzbrucēji atbraukuši ar automašīnu un viņu aizveduši no slimnīcas.

Slimnīcas direktora vietnieks Marko Antonio Barjentoss paziņoja reportieriem, ka ievainoti 12 cilvēki, tai skaitā bērns, kuram veikta operācija un kurš bija kritiskā stāvoklī.

Uzbrukumā tika nogalināti divi bērni, divi cietumsargi, divi slimnīcas darbinieki un vēl viens pieaugušais.

Foto: AFP/Scanpix

«Likums to neparedz, bet tie ir terorakti,» preses konferencē paziņoja valsts prezidents Džimijs Moraless. Viņš teica, ka nosūtīs policistus un karavīrus pastiprināt drošību slimnīcās.

Nacionālā civilā policija pavēstīja, ka pieci aizturētie vīrieši ir bandas «Mara Salvatrucha» dalībnieki. Policija tviterī parādīja kaujas šautenes, kas tika atņemtas uzbrucējiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka uzbrukuma mērķis bija atbrīvot bandas locekli Andersonu Danielu Kabreru Sifuentesu. «Mēs uzskatām, ka viņš ir bandas šūniņas līderis,» sacīja policijas preses sekretārs Horhe Agilars.

29 gadus vecais Kabrera pēc tiesneša rīkojuma bija atvests uz slimnīcu no cietuma. Viņu atveda trīs cietumsargi, no kuriem divi uzbrukumā tika nogalināti, bet trešais – ievainots.

Barjentoss sacīja, ka slimnīcā arī iepriekš bijuši šādi incidenti, gan bez tik lieliem cilvēku upuriem, un slimnīca ir lūgusi valdību nodrošināt papildu apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu