Nosaukts Pasaules Gada auto, un tas ir Volvo XC 60

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Ņujorkas automobiļu izstādē paziņots titula Pasaules Gada auto ieguvējs, un tas ir Volvo vidējās klases krosovers XC 60. Volvo šo titulu ieguva pirmo reizi.

Jāsaka, ka Volvo šis ir vareni ražens gads, jo janvārī XC 60 tika nosaukts par ASV gada apvidnieku, savukārt modeļa mazais brālītis XC 40 martā kļuva par Eiropas Gada auto 2018. Arī šo titulu Volvo saņēma pirmo reizi kompānijas vēsturē. Tāpat XC 60 pērn saņēma Japānas Gada auto titulu, savukārt XC 40 pārspēja konkurentus What Car? konkursā.

Lai vai kā, XC 60 finālā izrādījās pārāks par Mazda CX-5 un Range Rover Velar, kas arī pārstāv krosoveru/apvidnieku segmentu.

Pasaules Gada luksus auto Audi A8
Pasaules Gada luksus auto Audi A8 Foto: Audi

Velar neieguva galveno balvu, taču tika atzīts par pasaulē skaistāko auto, jo triumfēja papildu nominācijā Pasaules Gada dizains.

Pārējās papildu nominācijās, kurās tika noskaidrots gada prestižākais (luksus), sportiskākais, pilsētai piemērotākais un zaļākais auto, laurus attiecīgi plūca Audi A8, BMW M5, Volkswagen Polo un Nissan Leaf.

Pasaules Gada auto dizains - Range Rover Velar
Pasaules Gada auto dizains - Range Rover Velar Foto: Land Rover

Var piebilst, ka pērn Pasaules Gada auto konkursā uzvarēja Jaguar F-Pace, bet 2016.gadā - Mazda MX-5.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu