Taivānā noticis lielākais geju praids Āzijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taivānā sestdien noticis lielākais geju praids Āzijā, kurā piedalījies rekordliels skaits cilvēku - 110 000, pieprasot pieņemt likumu par viendzimuma laulībām un veicināt izglītošanu par dzimumu līdztiesību.

Pēc organizatoru teiktā, praida dalībnieku skaits bijis lielākais kopš Taivāna sāka rīkot šos pasākumus pirms 15 gadiem.

Aktīvisti no vairāk nekā 160 organizācijām un viņu atbalstītāji no 20 valstīm pa trim maršrutiem devās uz nelielo laukumu prezidenta biroja priekšā.

Praida dalībnieki skandēja tādus saukļus kā «Laulību līdztiesība», «Mīlestība ir mīlestība» un «Dzimumu līdztiesības izglītība».

Maijā Taivāna spēra soli, lai kļūtu par pirmo Āzijas valsti, kurā atļautas geju laulības, kad konstitucionālā tiesa nolēma, ka likumi pret viendzimuma laulībām pārkāpj laulību brīvības garantijas.

Tiesa uzdeva valdībai divu gadu laikā grozīt civilkodeksu vai pieņemt jaunus likumus. Tomēr, pēc aktīvistu teiktā, kopš tā laika valdība šajā virzienā nav spērusi nekādus soļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu