LIAA pārstāvniecības ASV mēnesī izmaksās aptuveni 8000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība ASV mēnesī izmaksās aptuveni 8000 eiro, pastāstīja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce. «LIAA pārstāvniecības ASV aptuvenās izmaksas ir 8000 eiro mēnesī, tai skaitā biroja telpu īre 1450 eiro mēnesī,» sacīja Vilistere-Lāce.

Vilistere-Lāce teica, ka LIAA pārstāvniecībā ASV pagaidām strādā viens cilvēks, tās vadītājs Toms Zvidriņš.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ekonomikas ministra Arvils Ašeradena (V) ceturtdien konferencē «TechChill» uzsvērto, ir noslēdzies pērn uzsāktais darbs pie Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvniecības Silīcija ielejā, ASV un kopš februāra jaunuzņēmumiem pieejama stratēģiska un profesionāla pārstāvniecība Silīcija ielejā. Latvijas pārstāvniecība izveidota kopstrādes biroja ēkā «WeWork», kas ir globāla koprades platforma inovatīviem, strauji augošiem tehnoloģiju jaunuzņēmumiem.

Ekonomikas ministrijā (EM) informēja, ka Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvniecība Silīcija ielejā izveidota kā LIAA pārstāvniecība ASV, kuras vadītājs patlaban ir Toms Zvidriņš. No šā gada februāra jaunuzņēmumiem pārstāvniecībā nodrošināta brīva pieeja darba telpām un koprades telpas sniegtajām iespējām.

Tāpat vēstīts, ka no šā gada 1.februāra Latvijas Ārējā ekonomiskā pārstāvniecība ASV atradīsies Sanfrancisko.

Zvidriņš iepriekš atzina, ka pārstāvniecības atrašanās vieta nav izvēlēta nejauši - ja Kalifornija būtu atsevišķa valsts, tā būtu starp desmit lielākajām valstīm ekonomikas jomā. Tāpat Kalifornijā viena no eksporta preču grupām ir informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumi, kur Latvijai ir potenciāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu