Igaunijas tenisa līdere Kontaveita «French Open» trešajā kārtā izslēdz Kvitovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Igaunijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anete Kontaveita sestdien Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas spēlē ar 7-6 (8:6), 7-6 (7:4) uzveica slaveno čehieti Petru Kvitovu.

(Papildināts viss teksts.)

Kontaveita WTA rangā ieņem 24.vietu, bet «French Open» izlikta ar 25.numuru, kamēr Kvitova ir planētas astotā rakete un pie tāda paša numura tikusi arī sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā.

Kontaveita karjeras laikā septiņas reizes uzvarējusi WTA ranga pirmā desmitnieka tenisistes.

Divkārtējā Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Kvitova šajā mačā pieļāva desmit dubultkļūdas un 57 nepiespiestās kļūdas, kā rezultātā pārtrūka viņas 13 uzvaru sērija.

Kvitova pirms došanās un Francijas atklāto čempionātu uzvarēja Prāgas WTA «International» un Madrides WTA «Premier» turnīros.

Kontaveita ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā tiksies ar planētas desmito raketi un pērnā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Sloeinu Stīvensu, kura trešajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-1, 8-6 pārspēja itālieti Kamilu Džordži, kura WTA rangā ir 57.vietā.

Nākamo kārtu sasniegusi arī 2012. un 2014.gada čempione Marija Šarapova no Krievijas. Ar 30.numuru izliktā Šarapova ar rezultātu 6-2, 6-1 sagrāva planētas sesto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Šarapova ar uzbrukuma sitieniem guva 18 punktus, maču noslēdzot 59 minūtēs.

Otrajā kārtā viņai stāsies pretī 23 «Grand Slam» titulu īpašniece Serēna Viljamsa vai Vācijas tenisiste Jūlija Gērgesa.

Astotdaļfinālu sasniegusi arī 2016.gada čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas. Planētas trešā rakete Mugurusa ar rezultātu 6-0, 6-2 apspēlēja austrālieti Samantu Stosuru, kura reitingā ir 90.vietā.

Cīņā par ceturtdaļfinālu Mugurusa duelēsies ar ukrainieti Ļesju Curenko, kura WTA rangā atrodama 39.vietā.

Francijas čempionāta pirmajā kārtā apstājās pērnā gada čempione Aļona Ostapenko, kā arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu