Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» prezentācijas pasākumā šodien tiek paziņots sportists, kurš 9.februārī nesīs valsts karogu Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Prezentācijas pasākums, kuru rīko Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā arī Dienvidkorejas vēstniecību Latvijā, pirmdien plkst.13 sāksies «Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā», Uzvaras bulvārī 2A, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kopš valstiskās neatkarības atjaunošanas Latvijas karogu ziemas olimpiskajās spēlēs pa trijām reizēm ir nesuši bobslejisti un hokejisti, bet reizi to darījis skeletonists.

Tā 1992.gada olimpiskajās spēlēs Albērvilā šis gods tika uzticēts Jānim Ķipuram, divus gadus vēlāk Lillehammerē karognesējs bija Zintis Ekmanis, bet 1998.gadā Nagano šos pienākumus veica pašreizējais Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Tikmēr 2002.gadā Soltleiksitijā par karognesēju tika izraudzīts hokejists Harijs Vītoliņš, vēl pēc četriem gadiem Turīnā kā pirmais no Latvijas delegācijas stadionā iesoļoja leģendārais hokeja vārtsargs Artūrs Irbe, savukārt 2010.gadā Vankūverā Latvijas karogs bija skeletonista Martina Dukura rokās. Visbeidzot pirms četriem gadiem Sočos Latvijas delegācija atklāšanas ceremonijā devās aiz hokejista Sanda Ozoliņa, kurš joprojām ir vienīgais latvietis, kurš izcīnījis prestižo Stenlija kausu.

Savukārt vasaras olimpiskajās spēlēs Latvijas karognesēja pienākumus pildījuši Raimonds Bergmanis, Einārs Tupurītis, Voldemārs Lūsis, divas reizes Vadims Vasiļevskis, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Māris Štrombergs, kurš to darīja 2016.gada spēlēs Riodežaneiro.

Latviju nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos.

Iepriekšējās trijās ziemas olimpiskajās spēlēs, kas risinājās Turīnā, Vankūverā un Sočos, Latvijas delegācijā bija pa 58 sportistiem, bet šoreiz šo skaitu samazināja hokeja izlases netikšana uz Phjončhanu.

Hokeja izlasē parasti ir 25 spēlētāji, līdz ar to, ja Latvijas valstsvienība būtu kvalificējusies Olimpiādei, uz Phjončhanu dotos 60 atlēti.

Kopā ar komandu Dienvidkorejā būs 35 treneri un atbalsta personāla dalībnieki, septiņi medicīniskā personāla pārstāvji, desmit LOK viesi, deviņas amatpersonas, seši LOK pārstāvji un piecu federāciju prezidenti.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs;

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika;

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists);

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina;

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska;

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna;

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš;

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna;

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu