Prezentēta grāmata par Latvijas sportistu gaitām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Klāt esot vairākiem Latvijas olimpiskās komandas sportistiem, pirmdien svinīgi tika prezentēta grāmata «Latvija Phjončhanā».

Īpašā pasākumā tirdzniecības centrā «Spice» bija sapulcējušies liela daļa Latvijas olimpiskās komandas sportistu, to vidū arī vienīgie pašmāju medaļnieki Phjončhanā Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Tieši viņu bobsleja divnieku ekipāža ir uz izdevuma vāka.

«Man šīs spēles visvairāk paliks atmiņā ar vīrišķību - īsti vīri prot zaudēt, un domāju to tieši par skeletonistu Martinu Dukuru. Tikmēr gados jaunāki sportisti pat neprot uzvarēt,» grāmatas atklāšanas ceremonijā pauda tās autors Dainis Caune. «Šajā grāmatā ir teju pusmiljons tekstu zīmju un ap 300 fotogrāfiju.»

Izdevums ir papildināts ar visiem Phjončhanas ziemas Olimpiādes rezultātiem, kā arī ar īpašu statistikas sadaļu par Latvijas sportistiem visās olimpiskajās spēlēs, kurā mūsējo, arī padomju laiku un ārzemju tautiešu, veikums sagrupēts pa sporta veidiem, radot vieglu pārskatāmību.

Gandarījumu par grāmatas nākšanu gaismā 99 dienas pēc Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma pauda arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

«Pēc Olimpiādes visvairāk atmiņā palicis lielais aukstums. Arī pats piedalījos grāmatas tapšanā, tajā ir mans priekšvārds. Tā ļoti labi un pilnvērtīgi atspoguļo to, kas notika Phjončhanā, kāda bija sportistu sadzīve un rezultāti,» norādīja Vrubļevskis. «Šī grāmata ne tikai lieliski atspoguļo šo Olimpiādi, bet arī ir lielisks vēstures avots. Tajā ir visi Latvijas sportisti, kuri piedalījušies olimpiskajās spēlēs.»

Šī ir jau četrpadsmitā LOK grāmata par Latvijas labāko sportistu startiem olimpiskajās spēlēs kopš 1992.gada. Cietos vākos iesieto, 240 lapaspuses biezo grāmatu ar vairāk nekā 300 fotoattēliem veido 18 sadaļas, kurā var ne tikai apskatīt, bet arī izlasīt par Latvijas olimpiskajiem startiem latviešu un angļu valodā. Pēc jaunā formāta šī ir jau sestā grāmata par Latvijas olimpiešu veikumu Olimpiādēs.

Grāmata veltīta visiem Latvijas sportistiem, kas piedalījās XXIII ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Latvijas atlētu sniegums ir atspoguļots zem intriģējošiem sadaļu virsrakstiem - Miers kustībā, Kavēkļu skrējiens, Cerību dejas ar vēju, Grāmatai sarūpēts sižets, Olimpiskā ledus ugunskristības, Trešais piejūras klimats, Trajektorijas lidojumos un sniegā, Korejas ledū neizkausētais cēlmetāls, Kur un kā lec skeletona saule, Pirmā revolucionāru Olimpiāde.

Grāmatā «Latvija Phjončhanā» izveidotas arī atsevišķas sadaļas par kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas sasniegumiem šajās olimpiskajās spēlēs. Grāmatā tāpat apkopoti visi Latvijas sportistu rezultāti Olimpiādēs vairāk nekā 100 gadu garumā.

Grāmata nopērkama Latvijas grāmatnīcās un olimpiskajos centros, savukārt LOK birojā (Rīgā, Elizabetes ielā 49) ar pārskaitījumu to iespējams iegādāties par pašizmaksu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu