Dreiškens: Ir ļoti niecīga iespējamība, ka vēl piedalīšos sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pastāv ļoti niecīga iespējamība, ka Latvijas titulētākais bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens vel varētu piedalīties sacensībās, pēc Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībām sacīja sportists.

Svētdien četriniekos par olimpisko čempionu tika kronēts vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr Latvijas pirmais pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu bija piektie, bet Oskars Ķibermanis, kura kamanas iestūma Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Matīs Miknis, bija desmitie.

«Šeit bijām savā labākajā sportiskajā formā šosezon. Starta ziņā atpalikām no labākajiem tikai par dažām simtdaļām. Labi braucieni četriniekos bija trīs. Līdzīgi kā divniekos otrais brauciens bija vājāks. Kopumā četriniekos veicām desmit braucienus, ņemot vērā arī treniņus, un otrais sacensību brauciens bija vissliktākais. Tur palika diezgan daudz [laika]. Tāds ir sports, ne jau pirmo reizi kļūdāmies,» pēc sacensību noslēguma atzina 33 gadus vecais Dreiškens.

«Ja mēs šosezon būtu braukuši pa 15.vietu un tagad ieguvuši piekto, tad tas būtu lēciens augšup un par to priecātos. Līdzjutēji un mēs paši apmēram zinām, uz ko esam spējīgi,» pauda pieredzējušais stūmējs.

«Tomēr jāizcīna arī piektā vieta, nav tā, ka mēs tajā būtu palikuši. Mēs to izcīnījām. Kaut kas ir padarīts, bet ne līdz galam.»

Divnieku sacensībās Dreiškens Melbārža ekipāžā negaidīti tika aizstāts ar Strengu. Vēlāk sportists teica, ka tas palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām.

«Lai atstātu kādu minimālu iespējamību, šis par 99% bija mans pēdējais brauciens. Brīnumi notiek, bet tā ir ļoti niecīga iespējamība, ka vēl piedalīšos sacensībās. Šaubu īsti par to šobrīd nav. Lēmums brieda jau sezonas laikā,» atklāja Dreiškens.

«Paliek grūti. Jau 14. vai 15.ziema man ir prom no mājām. Aug bērni, gribas redzēt kaut ko no tā. Tagad ir jau gandrīz marts. Mājās šosezon esmu bijis labi ja nedēļu.»

Phjončhanā Dreiškenam bija ceturtās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos, startējot Melbārža ekipāžā, divniekos un četriniekos viņš izcīnīja attiecīgi piekto un otro vietu. Tiesa, pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām Dreiškens, visticamāk, četriniekos kļūs par čempionu, bet divniekos viņam pienākas bronza.

Dreiškens 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu.

Dreiškens ir 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu