Krievijas ārlietu ministrs apmeklēs Ziemeļkoreju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien dosies uz Ziemeļkoreju, lai runātu par Phenjanas kodolprogrammu un divpusējo sadarbību, pavēstīja Ārlietu ministrija.

«31.maijā notiks Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova oficiālā vizīte Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā,» teikts trešdien izplatītajā ministrijas paziņojumā.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmējušas zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Jau notikušas abu Koreju līderu tikšanās, un tiek gatavots Ziemeļkorejas un ASV līderu samits. Augsta līmeņa sarunās tiek spriests par Ziemeļkorejas denuklearizāciju, ekonomisko atbalstu komunistu režīma pārvaldītajai valstij un miera līguma noslēgšanu abu Koreju starpā.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns bija vienojušies par samita tikšanos 12.jūnijā Singapūrā. Tramps pagājušajā nedēļā tikšanos atcēla, tomēr vēlāk norādīja, ka gatavošanās darbi turpinās.

Arī Ziemeļkoreja norādījusi, ka ir atvērta sarunām, kurās, kā tiek prognozēts, galvenā uzmanība tiks pievērsta Ziemeļkorejas kodolprogrammai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu