Pašmāju metālisti «Ocularis Infernum» izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Savulaik populārā pašmāju black metal grupa «Ocularis Infernum» pēc ilgāka klusuma perioda atjaunojusi darbību un izdevusi debijas albumu «Expired Utopia».

Grupas vēsture sākās 2002. gadā Alojas novadā, kad divi jaunieši ieinteresējās par smago mūziku. Kad viņiem pievienojās taustiņnieks Magnuss un vokāliste Kristiāna, grupa bija nokomplektēta pavisam, ar ambiciozu mērķi un vīziju.

Mainoties un stabilizējot sastāvu, grupa startē ar pirmajiem koncertiem, pamazām gūstot lielāku atpazīstamību un klausītāju interesi, jo reti kura grupa Latvijā tobrīd spēlēja black metal, kur nu vēl ar ķērcošu sievietes vokālu.

Aktīvākie smagās mūzikas koncertu apmeklētāji noteikti atceras grupas uzvaru jauno grupu konkursā «Fresh Blood» (2008) vai grupu «Skyforger» (Sapņu fabrika, 2010) un zviedru «Shining» koncertu iesildītājus.

2011. gadā grupa sāka albuma ierakstu studijā, bet iekšējo nesaskaņu, konfliktu dēļ sākās sastāva maiņas, kas rezultējās ar grupas izjukšanu. Nu grupa ir atgriezusies mūzikas apritē ar veco nosaukumu.

Piecu gadu laikā tika slīpētas dziesmas, mainījies spēlēšanas stils, meklēti risinājumi albuma ierakstīšanai pašu spēkiem.

Grupas kodolu veido ģitārists Andris Začs, taustiņnieks Magnuss, vokāliste Māra.

Paši mūziķi par jauno skanējumu un albuma tapšanu saka: «Visu albuma tapšanas brīdi notika «cīņa» starp minoriem un mažoriem. Magnuss vairāk gribēja mažorā, melodiskāk, savukārt es - ļaunāku, vairāk minorā. Kopdarbs sanācis netradicionāls - katra dziesma būvēta kā stāsts, kas vijas uz priekšu. Šo kontrastu vēl vairāk paspilgtināja Māras vokāli, kas mainās – gan clean, gan grow. Māra atnesa arī jaunas dziesmu tematikas - teksti ataino sociālas, filosofiskas, nihilistiskas un pat vides aizsardzības tēmas. Tie ataino mūsdienu problēmas, ar kurām mēs visi kā sabiedrība saskaramies. Vēl lielāku kontrastu pastiprināja Mārtiņš Lazdāns («Frailty») - vokālais viesmākslinieks ar savu zemo doom manieres vokālu, tajā pašā dziesmā «Akathisia».»

Albums «Expired Utopia» izdots novembra sākumā nelielā kompaktdisku tirāžā un digitāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu