Atlaistais FIB direktors Komijs salīdzina Trampu ar mafiozo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

2017.gada maijā atlaistais ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs nākamnedēļ gatavojas laist klajā memuārus, kuros, domājams, pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps būs atspoguļots neglaimojošā gaismā. Laikraksta «The Washington Post» rīcībā nonākušos grāmatas fragmentos Komijs salīdzinājis Trampu ar mafijas vadītāju.

Tikšanās ar Trampu «atgādināja manu iepriekšējo darbu prokurora amatā, vadot mafijas apsūdzības. Klusais piekritēju loks. Boss, kurš visu pilnībā kontrolē. Lojalitātes zvēresti. «Mēs pret viņiem» skatījums. Melošana par lielām un mazām lietām kā daļa no kaut kāda lojalitātes kodeksa, kas it kā padara organizāciju augstāku par morāli un patiesību,» raksta Komijs.

Tā rezultāts - «Trampa prezidentūra, kas atgādina meža ugunsgrēku», norāda Komijs.

Svētdien telekanāls ABC pārraidīs iepriekš ierakstītu interviju ar Komiju par gaidāmo grāmatu «A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership» («Augstākā lojalitāte: Patiesība, meli un līderība»).

Komija memuāri iepriekšpārdošanā jau kļuvuši par interneta tirdzniecības milža «Amazon» bestselleru.

Bijušais FIB direktors raksta, ka Tramps vismaz četras reizes esot ar viņu runājis par tā saucamo «Krievijas dosjē», ko bijušais britu izlūks un Krievijas eksperts Kristofers Stīls savāca par Trampa saitēm ar Krieviju. Komijs atklāj, ka Tramps licis FIB izmeklēt tajā izteiktos apgalvojumus, lai pierādītu to nepatiesumu, jo tie būtu sāpīgi viņa sievai Melānijai. Viens no Stīla apgalvojumiem bija tāds, ka 2013.gadā Maskavas viesnīcā esot ierakstīts, kā Tramps pavada laiku ar prostitūtām.

Komijs savos memuāros arī piebilst, ka ne reizi neesot redzējis Trampu smejamies, kas liecinot par «dziļu nedrošību, viņa nespēju būt ievainojamam vai riskēt ar savu pozīciju, novērtējot cita cilvēka humora izjūtu, kas patiesībā līderī ir ļoti skumja īpašība un prezidentā - arī nedaudz baisa».

Tikmēr Republikāņu nacionālā komiteja izveidojusi mājaslapu «lyingcomey.com» («Melīgais Komijs»), kurā kritizēts Komijs un ievietoti video, kuros Komijam skarbus vārdus velta arī demokrātu politiķi, vēsta BBC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu