«Very Cool People» un Kristīne Prauliņa piedāvā jaunu video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Pašmāju džezfanka grupa «Very Cool People» kopā ar Latvijas soula un džeza dziedātāju Kristīni Prauliņu laiž klajā jaunu singlu un vasarīgu videoklipu «We Should Dance».

Dziesma ir pirmais vēstnesis no grupas topošā albuma, kas tiks izdots šā gada rudenī. Jaunajā platē būs iekļauti «Very Cool People» dalībnieku oriģinālskaņdarbi, kuros piedalījušies daudzi viesmākslinieki – Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Maija Sējāne, Ralfs Eilands un citi.

Dziesma «We Should Dance» ir bezbēdīgs piedzīvojums, kurā jāaizmirst savas rūpes, bažas un aizspriedumi un jāmetas romantiskā piedzīvojumā, kas noteikti ilgs visu vasaru un vēl ilgāk… Tieši šādas sajūtas dziesmas ieraksta un video tapšanas laikā bijušas pašiem grupas dalībniekiem – laikā starp festivāliem un koncertiem viņi nevis atpūtās viens no otra, bet gan kopīgi devās uz studiju, rakstīja dziesmas un arī kopā ballējās. Videoklipu veidojusi «Kanepes Films» komanda, tā materiāls filmēts 2016. un 2017. gada vasarā kultūras pilī «Ziemeļblāzma», Carnikavas un Ādažu novadā, kā arī dažādās Rīgas ielās un Ķīšezera krastā.

Dziesmas mūzikas autors ir grupas vadītājs un ģitārists Elvijs Grafcovs, tekstu sarakstījusi Kristīne Prauliņa. Aranžējumu veidojis Elvijs kopā ar «Very Cool People» saksofonistu Māri Jēkabsonu. «Šī ir mūsu un Kristīnes dziesma par vasaru, brīvību, mīlestību, ballītēm un lieliskām emocijām, kādas mums ir bijušas un ir, kopā koncertējot un spēlējot šo dziesmu. Ceram, ka «We Should Dance» vēl kādam kļūs par šīs vasaras skaņu celiņu…» Tā par dziesmu saka Elvijs.

Jaunā dziesma ierakstīta «Sound Division Studio» un «Meduza Sound» Rīgā, ieraksta inženieri ir Ivars Ozols un Edgars Skrāģis. Dziesmu miksējis Jon Evans studijā «Brick Hill Studio», ASV. Viņš strādājis arī ar Will Bernard, Bill Frisell un daudzu citu atzītu mākslinieku ierakstiem un kā basists un producents piedalījies Tori Amos ierakstos un tūrēs. Dziesmas māsteru veidojis Alan Silverman, kurš strādājis ar Norah Jones, Michael Bublé, «Medeski, Martin & Wood», Keith Richards, Kenny Burrell un citu slavenu mākslinieku ierakstiem, kuri kļuvuši arī par «Grammy» balvas laureātiem. Alan Silverman ar grupu «Very Cool People» jau sastrādājās pie albuma «Funkology» (2015), ko viņš pats novērtēja ļoti atzinīgi.

Dziesmas «We Should Dance» ierakstā piedalījušies: Kristīne Prauliņa – vokāls, Oskars Ozoliņš – trompete, Māris Jēkabsons – tenorsaksofons, Laura Rozenberga – trombons, Kristaps Lubovs – baritonsaksofons, Elvijs Grafcovs – ģitāra, Māris Vitkus – elektriskās ērģeles un sintezatori, Valters Sprūdžs – bass, Andris Buiķis – bungas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu