Gobzems: maksātnespējas nozarē valda klasiskas organizētās noziedzības pazīmes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Advokāts, partijas «KPV LV» biedrs Aldis Gobzems uzskata, ka maksātnespējas nozarē valda klasiskas noziedzības pazīmes. Iesaistīti ir ne tikai maksātnespējas administratori, bet arī politiķi. Šādu pārliecību Gobzems paudis sociālajā tīklā «Facebook».

«Šajā nozarē valda klasiskas organizētās noziedzības pazīmes. Visiem nozares tuvumā esošajiem sen (daudzus jo daudzus gadus) ir zināms, kuras tieši personas ir iesaistītas. Tie nav tikai administratori. Tas, piemēram, ir viens vienmēr par godīgumu stāvošais cilvēks (cieši saistīts ar nelaiķi) neadministrators, kurš pavīd visās epizodēs un kurš ir tilts uz konkrētu politikas virzienu un gaiteņiem pie kino «Rīga» vai kursabiedriem vienā iestādē. Tie ir konkrēti politiķi. Tie ir konkrēti un visiem zināmi drošības, tieslietu, nodokļu un uzraugošo institūciju darbinieki. Tās ir personas pie dzejnieka pieminekļa, kas piesedz savu znotu biznesu. Utt. Visas šīs personas var nosaukt vārdā,» norāda Gobzems.

Viņš turpina - «tā sistēma nav pārāk sarežģīta, tā pat ir bezgaumīgi prasta, jo Latvijā nav nepieciešama liela gudrība, lai, atvainojos, «pizģītu»».

Zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā «Range Rover» trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) norādījis, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Baltajai «Range Rover», pie kuras stūres bija Bunkus, cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē. Automašīna braukusi virzienā uz Brāļu kapiem, nobraukusi no ceļa labajā pusē, nolauzusi ceļa zīmi un ietriekusies kapu nožogojumā, to sabojājot.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu