«Coolmans Report» atklās Liepājas koncertzāles vasaras sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 9. jūnijā pulksten 20 Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» vasaras koncertsezonu atklās blues-fusion grupa «Coolmans Report», kuras sastāvā ir četri ASV dzīvojoši latviešu jaunieši.

Apvienība «Coolmans Report» savā skanējumā veiksmīgi apvieno blūzu ar jaunām, mūsdienīgām skaņām un ietekmēm no citiem žanriem. Tā dēvēto blues-fusion grupu veido četri prestižajā ASV Berklijas Mūzikas koledžā studējoši latviešu jaunieši - Rihards Kolmanis (balss, ģitāra), Elvis Artūrs Lintiņš (taustiņinstrumenti), Sintija Grigorjeva (basģitāra, vokāls) un Pēteris Žīle (sitaminstrumenti).

«Fakts, ka visi četri šīs grupas mūziķi izturējuši konkursu un tikuši skoloties prestižajā Berklijas Mūzikas koledžā ir tik tiešām unikāls. Koledža atrodas Bostonā, un pēc prestiža to var pielīdzināt Kembridžai vai Oksfordai, tikai muzikālā jomā. No Latvijas pēdējo divdesmit gadu laikā te skolojušies tikai daži,» iepazīstina grupas pārstāvji.

Atminoties, kā jaunieši izturēja konkursu par iespējām studēt prestižajā mācību iestādē, grupas pārstāvis, kurš mūziķu aprindās zināms kā Dailes Zigis, stāsta: «Berklijas Mūzikas koledžas mācībspēki divas reizes gadā dodas uz Eiropu, lai meklētu brīnumbērnus. Šajā augstskolā ir ļoti liels konkurss, proti, 5000 cilvēku uz vienu vietu. Grupas «Coolmans Report» jaunieši trīs mēnešus ļoti atbildīgi un smagi strādāja, lai no vislabākās puses sevi varētu parādīt koledžas pārstāvjiem. Pārbaudījumi bija interesanti, un visi bija šokā par mūsu mūziķu augsto līmeni.»

Neskatoties uz to, ka grupas dalībniekiem ir tikai nedaudz pāri 20, apvienība jau koncertējusi Anglijā, Šveicē, visās Baltijas valstīs, kā arī Eiropas lielākajos festivālos - «Skoda Jazz Festival» (Beļģija), «Sierra Blues Festival» (Čehija), «Positivus» (Latvija) un citos. «Coolmans Report» ir sadarbojušies ar tādiem ārvalstu muziķiem kā Kens Henslijs (Ken Hensley, Lielbritānija), Endžela Brauna (Angela Brown, ASV), Šanna Voterstouna (Shanna Waterstown, ASV), Jūdžīns Haidevejs Bridžiss (Eugene ‘Hideaway’Bridges, ASV), Krisijs Metjūss (Krissy Matthews, Lielbritānija), Džastīna Lī Brauna (Justina Lee Brown, Nigērija) un citiem.

Grupas sapnis un mērķis ir radīt mūziku kā mākslas formu, kur tās attīstība un patiesums nekad nevar tikt zaudēts. «Mums gribas visu, ko iemācāmies Berklijā, atvest arī atpakaļ. (…) Mēs vēlamies pilnveidot Latvijas mūzikas dzīvi, palīdzēt tās attīstībā. Kvalitāte, kas ir tur - tas ir jāredz, lai to saprastu! Atveras prāts, un sāc saprast, ko patiesībā nozīmē būt profesionālam, labam mūziķim. Mums ir gandrīz vai pienākums to visu vest uz šejieni, lai mūzikas dzīvi celtu arī šeit,» stāsta grupas līderis Rihards Kolmanis.

Biļetes, sākot no 7 eiro, nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, personām ar I un II grupas invaliditāti, to pavadoņiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Koncertu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības atbalstu organizē SIA «Lielais dzintars». Pasākuma norises ilgums: 1h 30 min

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu